Suzuki a câştigat în instanţă dreptul de a folosi numele GTI

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 22.03.2012
Curtea Generală de Justiţie a Uniunii Europene le-a acordat japonezilor de la Suzuki dreptul de a folosi numele GTi pentru modelele sale.

Suzuki a câştigat în instanţă dreptul de a folosi numele Gti pentru modelele sale. Verdictul a venit abia după opt ani, iar japonezii au câştigat la cea de-a doua cea mai importantă curte din Europa, Curtea Generală de Justiţie. Cei de la Suzuki spun că vor revizui verdictul şi ar putea să facă un apel la Curtea Europeană de Justiţie. Suzuki primise iniţial permisiunea folosirii denumirii de GTi pe piaţa din Europa în 2003, cât timp aceasta era legată de numele Swift şi litera "i" era în format mic, dar decizia a fost contestată în 2004 de nemţii de la Volkswagen.

"Orice similitudine vizuală, fonetică sau conceptuală dintre Volkswagen Golf GTI şi Suzuki Swift GTi este negată de numele Swift. Majoritatea clienţilor nu vor presupune că toate vehiculele, piesele şi accesoriile provin de la acelaşi producător doar prin prezenţa celor trei litere (gti), deci nu există probabilitatea confuziei între modele.", au concluzionat cei de la Curtea Generală de Justiţie a Uniunii Europene.

Disputa dintre Suzuki şi Volkswagen asupra dreptului de a folosi numele GTI nu a ajutat deloc alianţa începută în 2009, parteneriat început cu mult optimism de cele două părţi. Diferenţele de opinie dintre cei doi constructori au dus ulterior la răcirea relaţiilor, iar japonezii cer arbitrarea alianţei cu Volkswagen în speranţa că vor reuşi să găsească alţi parteneri pentru alianţe strategice.

Via | MotorAuthority

Comentarii (14)

  • ****
    si uite asa mai apare cate ceva de ce vroia alianta Volkswagen ...... oare nu asta isi doreau foarte mult ????...bravo SUZUKI !!!! felicitari domnule Osamu Suzuki .....
    30 18
  • sincer...pentru mine doar la VW voi recunoaste un GTI adevarat.... :)
    26 35
  • ar fi fraieri astia de la dacia dc nu ar pune pe fundul loganului urmatoarele 1.5 JTD , 1.6 VTS si 2.0 ST
    15 24
  • GTI
    Parca si Peugeot 205 avea un model GTI in anii 80-90 si nu stiu sa fi fost scandal. A, mai era ieri prin centru un Megane 2006-2007 cu sigla GTI pe hayon...da...da...deh,tind si ei spre ceva mai bun.Macar cu un logo...
    10 30
  • Cand spui GTI,nu te gandesti la Suzuki sau Peugeot ci la VW Golf GTI(il folosesc de 35 de ani) si sa nu ziceti ca va duce gandul la cele mentionate mai sus ca va mintiti singuri.

    Nu e prima data cand japonezi castiga un proces impotriva unei compani germane,dreptul de a se folosi de un nume/initiale,infiniti cu ale lor M-uri,suzu cu GTi ,parca nu ar fi in stare sa scoata niste nume noi
    11 17
  • zarnesteanu
    Si uite asa maimuta s-a mai apropiat de om cu un pas
    Intr-adevar, lipsa cronica de imaginatie (ca de obicei) la o firma japoneza. Trist este ca la scara larga, unii inventeaza, altii copiaza si ghindocii ajung sa gatuie financiar firmele care aduc cu adevarat ceva nou pe piata.

    In "Jungle Book", Louie regele maimutelor, plictisit si sictirit de statul de urangutan, vroia sa invete sa faca foc de la Mowgli sa ajunga si el ca oamenii. La fel si nea izmana suzuki daca nu poate face o masina ca lumea, macar sa-i puna un logo de VW. Sper din toata inima ca VW sa nu se opreasca cu achizitionarea serpilor astora ci sa-i cumpere cu totul si sa-i dezmembreze bucata cu bucata. N-am sa vars o lacrima in ziua aia.
    5 18
  • konig21
    @zarnesteanu
    nu ai nici bani sa-ti reincarci cartela la mobil si mergi cu RATB-ul, dar esti tare in materie de masini. Ma tu ai mers vreodata cu un Suzuki? Da' ce sa te intreb, tu nici Dacia 1300 n-ai condus la viata ta. Dar, bineinteles ca toti cocalarii nu stii decat de VW, Audi, BMW, etc. Hai sa ai o zi buna!
    16 6
  • AndreiRN
    Istoric
    Si VW de la cine a copiat?
    Astfel de initiale se foloseau inca din ani '60 la muscle cars in US.
    Era si normal sa piarda.
    VW sa invete sa faca masini fiabile la ora actuala.
    16 7
  • Megane RS lider de segment
    @LUCCI
    Cine-i Golf GTI si cine-i Megane RS?
    21 5
  • @Megane RS lider de segment
    A vazut probabil un Megane GT Line, dar e prea prost sa-si dea seama ce inseamna exact.
    22 3
  • Renault=remat=rebut
    Nu era nici un GT Line (chiar exista unulnegru in oras) dar cel de care vorbeam avea un logo din obor (cu caractere tipice de sportiva vw) si era produsul ofuscarii de care suferiti toti cei cu Renault ca v-ati luat teapa la achizitie si acum va roadeti unfhiile de oftica. Si sigur nu ati detinut masini ci doar ,,des voitures''!
    5 19
  • Nemesis80
    @LUCCI (coca)
    Probabil e un oras *cosmopolit* de mare importanta (asa ca tine) daca stii toate masinile care circula pe acolo... nici nu-ti dai seama cat de penibil esti
    18 4
  • BogdanD
    Renault face masini bune. Lasati-l pe lucci, fiecare societate are parazitii ei.
    17 4
  • @zarnesteanu
    hai ca asta e chiar tare : *Trist este ca la scara larga, unii inventeaza, altii copiaza si ghindocii ajung sa gatuie financiar firmele care aduc cu adevarat ceva nou pe piata.* Ce pana corbului a adus vw in ultimii ani nou pe piata ? ca ei sunt cei mai cunoscuti in a copia si a incerca sa pacaleasca cu nume de model nou pe un facelift reincalzit de 10 ori ? gen passat b7 care e de fapt b 6 reloaded. golf 6 e un golf 5 cu ochii mari.
    Trezeste-te la realitate ca vw e cam de porc.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru