Taxa auto

Joi, 25 Noiembrie 2021 | Intern

Ar putea fi introdusă o nouă taxă auto pentru mașinile poluante

O nouă taxă auto, pentru mașinile care poluează (camioane + autoturisme) este prevăzută în programul de guvernare al PNL-PSD-UDMR.
Miercuri, 11 August 2021 | Intern

Ministrul Mediului: “În 10-15 ani, România nu va mai pune pe piață mașini diesel sau pe benzină”

Destinația României ca cimitir de mașini al Europei va fi descurajată prin creșterea impozitelor pe mașinile vechi, ținta fiind ca, în 10-15 ani, să nu mai existe pe piață mașini cu motor pe benzină sau pe diesel, a transmis ministrul Mediului, Tánczos Barna, care lucrează în acest moment la noua taxă auto.
Luni, 07 Iunie 2021 | Intern

Ministrul Mediului: “Trebuie să descurajăm înmatricularea mașinilor mai vechi de 15 ani”

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat că România va trebui să propună Comisiei Europene măsuri de descurajare a înmatriculării autovehiculelor mai vechi de 15 ani, în contextul negocierilor privind Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Joi, 21 Ianuarie 2021 | Intern

Ministrul Mediului promite: “Nu se va introduce nicio formă de taxă auto anul acesta”

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat că în 2021 nu va fi introdusă nicio formă de taxă auto, precizând că România trebuie să decidă ce soluţii aplică pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, mai ales în marile orașe.
Luni, 20 Ianuarie 2020 | Intern

Ministerul Mediului nu va introduce o nouă taxă auto în 2020: "O astfel de taxă trebuie gândită bine înainte de a fi implementată"

Ministerul Mediului a anunțat că nu va introduce nicio formă de taxă auto pentru mașinile second-hand în cursul anului 2020, în special din cauza faptului că ar putea fi declarată ilegală de Uniunea Europeană.
Joi, 07 Noiembrie 2019 | Intern

Noul Guvern vrea să introducă o taxă de primă înmatriculare pentru mașini: "Valoarea va fi calculată în funcție de emisii"

Noul Guvern a anunțat joi că lucrează la introducerea unei taxe de primă înmatriculare pentru mașini care să fie percepută ca o taxă pe poluare, întrucât valoarea acesteia va depinde de emisii.
Miercuri, 28 August 2019 | Intern

Ministerul Mediului caută o metodă prin care să scoată mașinile Euro 0, 1, 2 și 3 din circulație: “Trebuie să găsim un mod în care să nu putem fi atacați la Curtea Europeană de Justiție”

Maşinile cu normele de poluare Euro 0, 1, 2 sau 3 ar trebui cumva scoase din circulație şi trebuie gândită pentru anul viitor o modalitate de a face acest lucru, în aşa fel încât România să nu fie atacată la Curtea Europeană de Justiţie, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.
Miercuri, 10 Iulie 2019 | Intern

Ministrul Mediului: “Am restituit aproximativ 90% din banii datorați pentru taxa auto”

Bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a fost suplimentat pentru restituirea tuturor sumelor din taxa auto, iar până în prezent sumele datorate au fost restituite în proporţie de aproximativ 90%, după cum a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.
Marti, 19 Martie 2019 | Intern

Guvernul nu a găsit încă o soluție legală pentru noua taxă auto: "Mizăm pe Programul Rabla pentru înnoirea parcului auto"

Guvernul a anunțat că nu a găsit încă o soluție legală pentru introducerea unei noi taxe auto, motiv pentru care va miza pe Programul Rabla pentru înnoirea parcului auto.
Luni, 04 Februarie 2019 | Intern

Statul promite că banii pe taxa auto vor fi returnați “cât se poate de repede”: termenul final - iunie 2019

Banii încasați pe vechea taxă auto vor fi rambursați cât se poate de repede, după aprobarea bugetului, a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Statul promite că banii vor ajunge înapoi la români cel târziu la finalul lunii iunie 2019.
Marti, 18 Decembrie 2018 | Intern

Guvernul amână pe termen nelimitat introducerea noii taxe auto: autoritățile nu au găsit o variantă legală din punct de vedere juridic

Ministerul Mediului a anunțat că amână pe termen nelimitat introducerea noii taxe auto, ca urmare a faptului că nu a identificat formula de calcul care să fie legală din punct de vedere juridic.
Marti, 04 Decembrie 2018 | Industrie

Protestele au dat roade în Franța: guvernul va suspenda majorarea taxei pe carburanți

Guvernul francez se pregătește să anunțe suspendarea creșterii taxei pe carburanți în urma protestelor violente din ultimele zile, cu sute de răniți și arestați, potrivit unor surse guvernamentale citate de Reuters.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 31 Octombrie 2018 | Intern

Propunere inedită: referendum în București pentru introducerea unei taxe auto de acces în centru

Un consilier general propune organizarea unei referendum în București prin care locuitorii să decidă dacă vor ca mașinile să plătească o taxă de acces în centrul Capitalei.
Miercuri, 31 Octombrie 2018 | Intern

Propuneri pentru noua taxă auto: va fi integrată în taxa plătită la ITP sau în impozitul anual pentru mașină

Guvernul propune ca noua taxă auto să fie integrată în taxa plătită la ITP sau în impozitul anual pentru mașină, iar valoarea acesteia va depinde de capacitatea motorului, norma de poluare și emisiile de dioxid de carbon.
Vineri, 07 Septembrie 2018 | Intern

Ministrul Mediului, despre viitoarea taxă auto: “La începutul anului viitor vom ști exact ceea ce avem de făcut, poate cu o perioadă de tranziție până la 31 martie 2019”

Forma finală a unei noi taxe de poluare va fi găsită până la sfârşitul lui 2018, iar de la începutul anului viitor vom şti exact ceea ce avem de făcut, poate cu o perioadă de tranziţie până la 31 martie 2019, a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, la un post de televiziune.
Marti, 31 Iulie 2018 | Intern

Noua taxă auto va fi gata până la sfârșitul anului: "Cel care poluează va plăti o penalitate"

Ministerul Mediului susține că noua formă a taxei auto va fi anunțată până la sfârșitul acestui an și că aceasta va avea la bază principiul potrivit căruia "cel care poluează va plăti o penalitate".
Marti, 05 Iunie 2018 | Intern

Ministerul Mediului amână noua taxă auto pe termen nelimitat: "Așteptăm un studiu despre nivelul emisiilor"

Ministerul Mediului susține că nu va prezenta nicio formulă pentru noua taxă auto până când nu va avea un studiu cu privire la nivelul emisiilor de dioxid de carbon.
Vineri, 25 Mai 2018 | Intern

Autoritățile lucrează la implementarea taxei de mediu pentru centrul Bucureștiului: "În România este gratuit să poluezi"

Reprezentanții Primăriei Capitalei au anunțat că au delimitat zona din centru și străzile adiacente pe care va fi aplicat în viitor o taxă de mediu pentru accesul mașinilor poluante.
Vineri, 16 Martie 2018 | Intern

Ministrul Mediului susține că nicio taxă auto nu va fi lansată în perioada următoare: “Ceea ce s-a vehiculat nu este adevărat”

Nicio taxă de timbru nu va fi lansată în perioada următoare, dar în momentul în care vom ieşi cu o formulă aceasta trebuie să fie realistă, pe principiul “poluatorul plăteşte”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.
Miercuri, 14 Martie 2018 | Intern

O nouă propunere pentru taxa auto: până la 3000 de euro la prima înmatriculare și impozit anual progresiv din 2021

Prima înmatriculare a unei mașini ar urma să fie taxată cu o sumă cuprinsă între 50 și 3000 de euro, iar din 2021 ar urma să fie introdus un impozit anual progresiv, potrivit unor informații neoficiale.

Tag-uri similare

Dacia, Romania, Logan, Dacia Logan, Uniunea Europeana, UE, Taxa auto, taxa, taxa poluare, taxa mediu
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru