Tesla introduce un nou update software: mașinile vor recunoaște limitele de viteză de pe indicatoare

de Daniel Popescu
Marti, 01.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a introdus un nou update software prin care mașinile vor fi capabile să recunoască limitele de viteze de pe indicatoarele rutiere.

Tesla a anunțat lansarea unui nou update software pentru gama sa de modele, prin care introduce câteva opțiuni utile pentru șoferi în timpul călătoriilor.

Cea mai importantă noutate este la sistemul Speed Assist, care este capabil acum să recunoască limitele de viteze de pe indicatoarele rutiere, astfel că nu mai trebuie să se bazeze exclusiv pe valorile indicate pe sistemul de navigație.

"Speed Assist se bazează acum pe camerele video pentru a detecta limitele de viteză de pe indicatoare pentru a îmbunătăți datele despre limitele de viteze pe drumurile locale. Limitele de viteze detectate vor fi utilizate în asociere cu sistemul Speed Limit Warning", menționează Tesla în log-ul cu schimbările introduse.

În cazul în care șoferul va depăși viteza legală, sistemul va emite o notificare, însă șoferul va fi cel responsabil să ia decizia finală. În plus, există o opțiune prin care sistemul Cruise Control poate fi configurat pentru a respecta limitele de viteză.

De asemenea, funcția Traffic Light and Stop Sign Control a primit o actualizare prin care șoferii vor auzi un sunet de notificare atunci când culoarea semaforului devine verde. Tesla menționează însă că șoferul este singurul responsabil să observe culoarea semaforului și să acționeze în consecință.

Via Electrek

Comentarii (6)

  • Nu prea inteleg stirea asta. Deja de ani buni multi producatori folosesc tehnologia de recunoastere a indicatoarelor de viteza. Intradevar nu este folosita la rularea autonoma, dar functia de recunoastere a indicatoarelor de viteza exista de multi ani si este folosita pentru a informa conducatorul auto de restrictiile din trafic.
    3 1
  • Edikkk
    Dle Vlase spuneţi-ne care sunt acele maşini care de an de zile....


    Până atunci, ce să mai comentăm?

    Tesla ani şi ani, înaintea tuturor.

    Nu au ei vechimea big boys de a face calitatea la parte caroserii gen premium DARRRR este deja în curs de mari îmbunătăţiri

    vezi cele 2 cele mai mari prese din lume, singurele din lume la dimensiunea lor din lume, care vor deservi Giga factory SUA şi Giga factory China !
    1 4
  • @Edikkk - Mercedes-ul meu, fabricatie 2013 recunoaste indicatoarele de viteza! 2013!!! Sunt de ajuns 7 ani ca sa pot spune "de ani buni" in comentariul anterior? Nici nu trebuie sa am pornita navigatia pentru acest lucru, este o functionalitate standard a masinii, care ma informeaza ori de cate ori apare un indicator de viteza (indicator clasic sau de pe panou electronic este recunoscut de masina).

    Eu stiu ca sunteti un fan infocat Tesla, dar sa nu ne imbatam cu apa rece.

    Am spus si in comentariul anterior, este posibil ca aceasta recunoastere sa nu fie folosita in rularea autonoma a noilor generatii de masini, dar functia in sine de recunoastere a indicatoarelor rutiere care semnalizeaza limitari de viteza este pe piata de multi ani!
    7 0
  • Edikkk
    Am înţeles, mulţumesc, dar cu recunoaşterea semnelor de viteză şi face ceva cu ele?

    Doar notifică, nu există şi acţiuni automatizate gen reducerea vitezei,
    corect?
    1 1
  • Mama ce drama era pt romani daca masina te obliga sa si respecti indicatoarele rutiere...Mai putin si te oblica sa cunosti legislatia rutiera si sa o respecti...sa vezi atunci sosele goale in RO...
    APOCALIPSA!!!...bine...aia o sa fie cand romanul o sa aibe "task" zilnic de la servici sa se spele...acolo o sa fie drama a mare...
    2 1
  • @Edikkk
    „Doar notifică, nu există şi acţiuni automatizate gen reducerea vitezei”
    Ai citit textul? Ai inteles ce scrie acolo? Mai citeste odata si gandeste. Si la Tesla notifica doar.
    Exista si setarea din Cruise Control care adapteaza viteza automat, dar asta face Criuse Control. Adapteaza viteza in functie de ce a setat conducatorul in special si in plus acum de ce citeste senzorul. Asta nu e o noutate pentru mine cel putin. BMw-ul meu luat de nou in 2017 are aceasta optiune care cred ca nici atunci nu era noua ca aia de la showroom nu s-au laudat cu ea. Asa ca baiete mai usor cu tesla pe scari si informeaza-te si de ce fac altii ca manipularea media poate prelua controlul judecatii cerebrale. E pacat. Uite, cand iti vei lua si tu masina, poti sa faci o alegere gresita daca te lasi ghidat de reclame si propaganda media care se gaseste la greu si aici pe AM.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru