Toyota anunță un proiect ambițios: japonezii vor să construiască un oraș inteligent alimentat cu hidrogen și energie solară

de Daniel Popescu, Foto: Toyota
Marti, 07.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va dezvolta în Japonia un oraș inteligent pe o suprafață de 70 de hectare care va fi alimentat cu hidrogen și energie solară, iar rezidenții vor dezvolta tehnologii autonome și soluții pentru mobilitate.

Cu ocazia târgului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas, Toyota a prezentat un proiect ambtios și inedit care are drept scop principal dezvoltarea de tehnologii autonome și soluții de mobilitate.

În acest sens, constructorul japonez intentineaza să construiască un oraș inteligent pe o suprafață de circa 70 de hectare din apropierea Muntelui Fuji care să găzduiască aproximativ 2.000 de locuitori.

Noul oraș a primit numele Woven City și va avea ca surse de energie doar hidrogenul și panourile solare. Cele mai multe clădiri vor fi construite din lemn cu ajutor parțial din partea unor roboți industriali, iar toate acoperișurile vor fi echipate cu panouri solare pentru a genera energie electrică.

Fiecare locuință va fi dotată cu gadgeturi pentru automatizarea sarcinilor (de exemplu, roboți pentru aspirarea prafului), dar și cu senzori care vor analiza diverși parametri, inclusiv starea de sănătate a locuitorilor.

Între timp, străzile vor fi de trei feluri.

Primul tip de stradă va viza doar vehicule de mare viteză, în timp ce al doilea tip va fi dezvoltat pentru sisteme de transport mai lente și pietoni, iar al treilea exclusiv pentru pietoni.

Japonezii afirmă că orașul va fi echipat cu vehicule de mobilitate urbană e-Palettes, care au fost prezentate în urmă cu doi ani. În oraș vor exista locuri de adunări publice, precum parcuri și o piață centrală.

Cei 2.000 de locuitori vor fi selectați în primul rând dintre angajații Toyota și familiile lor, însă japonezii vor primi inclusiv cereri de găzduiri din partea cercetătorilor din întreaga lume. Lucrările la Woven City sunt programate să înceapă în 2021.

Via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru