Transportatorii cer Guvernului să mențină legislaţia actuală RCA: se tem de creşterea tarifelor și amenință cu proteste la nivel national

de Paul Cosma, Foto: Dreamstime.com
Joi, 08.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Transportatorii români au cerut Guvernului să mențină legislația actuală RCA. Aceștia susțin că, în caz contrar, tarifele ar putea să crească de peste 5 ori, scenariu în care ar începe proteste la nivel național.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cere Guvernului menţinerea legislaţiei actuale RCA.

Transportatorii se opun ferm modificării legii în sensul eliminării tarifului de referinţă şi a limitei de 25% a cheltuielilor administrative şi de vânzare ale poliţei de asigurare, incluse în tariful de primă.

”Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită sprijinul Guvernului, Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Transporturilor pentru menţinerea legislaţiei actuale privind asigurarea de răspundere civilă auto (RCA), respectiv legea 137/2017 şi norma ASF 20/2017, în caz contrar tarifele asigurărilor RCA vor creşte de peste 5 ori, iar transportatorii rutieri vor demara din nou proteste naţionale”, se arată în comunicatul transportatorilor.

UNTRR susține că asigurătorii nu au putut justifica clar majorarea tarifelor de bază RCA de la 700 euro în 2013 la 5.000 de euro în 2016.

Via News.ro

Comentarii (2)

  • Daca se apuca de protestat frumos ar fi sa blocheze nu doar soselele nationale (am facut la ultimul protest 14 ore de la Bucuresti la Cluj), ci si reprezentantele auto si hotii cu ateliere care abia asteapta sa auda ca iti faci masina pe Casco sau RCA gen Allianz. Le poti citi in ochi luminita care li se aprinde cand aud cum iti repari masina.
    4 0
  • La orice protest, romanul insista doar pe lucrurile care ii convin. Ai vazut pe cineva sa protesteze impotriva mersului pe magnet, platii la km (care e ilegala), angajatul pe minimul pe economie? Eu n-am vazut. Protestele astea sunt sustinute si coordonate de patroni si imitatiile de sindicate ale soferului care numa' in favoarea soferului nu actioneaza.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru