Verstappen și Stroll, cei mai rapizi în antrenamentele de la Silverstone: Hulkenberg îl înlocuiește pe Perez la Racing Point

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Vineri, 31.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen și Lance Stroll au fost cei mai rapizi în antrenamentele de vineri de la Silverstone, în care Sergio Perez a fost înlocuit de Nico Hulkenberg după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

Prima zi din cadrul Marelui Premiu al Marii Britanii a început cu anunțul testului pozitiv pentru Covid-19 al lui Sergio Perez.

Racing Point a decis rapid să-l înlocuiască pe mexican cu Nico Hulkenberg, care a avut o sesiune de 45 de minute în simulator înainte să urce în cockpit pentru antrenamente.

În prima sesiune, Max Verstappen a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:27.422, în timp ce Lewis Hamilton a ocupat locul doi la aproape jumătate de secundă în spate. Pilotul Mercedes a stabilit însă timpul cu pneuri medium, mai lente decât cele soft folosite de rivalul său de la Red Bull.

Între timp, Lance Stroll a încheiat pe locul trei pentru Racing Point și a fost urmat de Alexander Albon (Red Bull) și Charles Leclerc (Ferrari) și Valtteri Bottas (Mercedes).

Hulkenberg a încheiat pe locul 9 la numai 6 zecimi în spatele coechipierului său, în timp ce Sebastian Vettel nu a parcurs niciun tur cronometrat pentru Ferrari din cauza unor defecțiuni tehnice la monopost.

În a doua sesiune, cel mai rapid a fost Stroll, care a fost cronometrat cu 1:27.274, după ce l-a surclasat cu numai 0.09 secunde pe Albon. Bottas și-a trecut în cont un loc trei în fața lui Leclerc, în timp ce Hamilton a fost doar al cincilea în fața lui Sainz.

Hulkenberg a continuat evoluțiile bune și a încheiat a doua sesiune pe locul 7, astfel că poate fi optimist să obțină puncte în cursa de duminică.

Deși a revenit pe circuit după absența de dimineață, Vettel a terminat sesiunea doar pe locul 18, la o secundă și jumătate de lider, deși a parcurs 23 de tururi.

Calificările pentru Marele Premiu al Marii Britanii sunt programate sâmbătă la ora 16:00, în timp ce cursa va avea loc duminică la ora 16:10.

Marea Britanie: Rezultate Antrenamente 1:

Marea Britanie: Rezultate Antrenamente 2: 

Comentarii (9)

  • vettel la Balaceanca
    vitelul pe 20 si 18, $troll pe 3 si 1. $trollul batran cumpara vitel sa aiba fisu ce calari.
    7 15
  • Costel
    zicea Elkann deunazi ca increderea sa in Binotto se afla la cote foarte inalte si tre' sa constat ca prezentu-i da perfecta dreptate,

    colapsul tehnic de aceasta data(intercooler) la monopostul lui sebastian vettel apare in 2020 in doar niste banale FP-uri si nicidecum in momentele importante ale week-end-urilor de F1 precum Q1, Q2 , Q3 in destule randuri pe parcursul sezonului 2019.........

    numa' cine-i rau intentionat nu sesizeaza progresul Ferrari sub timona acestui inegalabil&irepetabil Binotto, is pasi uriasi si deloc putini facuti inainte de scuderia................

    P.S. "bring back those V12s (V10, V8) !"
    8 9
  • De cand a venit Binotto la Ferrari nu a facut nimic , ba din contra un batut in cap care nu s -a tuns de cand era tanar. Sa plece ca face brandul de ras. Sper ca cei de la RP si Redbull sa mai triumfe impotriva MB.
    5 3
  • astea sunt blestemele lui kimi..
    2 0
  • Lance, a demonstrat ca poate fi rapid. Chiar daca piloteaza versiunea 2019 a celor de la Mercedes, este un pas in fata pentru el.
    6 0
  • Razvan Dumbraveanu
    Gafele de amator al championului din ultimii 3 ani atarna greu, poti sa schimbi cati sefi de echipa vrei.....
    2 3
  • Neutru
    Ayrton Senna 1991- Nu trebuie să uiți ce-a spus Lauda.Viața demonstrează că avea dreptate.Calul câștigă și e important,jokeul mai puțin,asta ca să nu supăr unii fani.
    5 1
  • Automarket
    Voi sunteti cu capul, Automarket! Chiar nu sunteti in stare sa puneti programul transmisiilor cum trebuie?
    2 0
  • F1 de astazi ne demonstreaza ca orice non-talent poate fi rapid daca are o masina buna! Vezi Stroll! Cat despre Ferrari, se intorc incet-incet la inceputul anilor '90, cand celebrul Alain Prost spunea despre masina pe care o conducea ca seamana cu un tractor!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru