Volvo: “Mașinile electrice vor ajunge la 10% din vânzările noastre, în cel mult doi ani”

de Paul Cosma
Vineri, 13.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo estimează că, în cel mult doi ani, mașinile electrice vor ajunge la 10% din vânzările companiei, în timp ce hibrizii plug-in ar urma să atingă 20% în 2020, după cum a declarat CEO-ul Hakan Samuelsson.

Volvo intenționează să dezvolte exclusiv modele electrice la un moment dat după anul 2025, după ce vânzările de hibrizi vor scădea sub un anumit prag.

Constructorul suedez a repetat de mai multe ori că vrea să dezvolte de acum înainte doar modele hibride și electrice, cu obiectivul ca în 2025 jumătate dintre mașinile vândute să fie electrice. Oficialii mărcii au dezvăluit că este doar o chestiune de timp până când Volvo va renunța inclusiv la dezvoltarea de hibrizi.

Electrificarea este prioritatea Volvo. CEO-ul Hakan Samuelsson susține că, în cel mult doi ani, 10% din vânzări vor fi asigurate de mașinile electrice. Totodată, Volvo speră ca hibrizii plug-in să ajungă la 20% din vânzări în 2020.

Șeful companiei subliniază că menținerea motoarelor tradiționale în oferta Volvo după 2025 ar fi “mult prea riscantă”. Acesta susține că o mare provocare este să-i convingă pe clienții Volvo să renunțe la diesel în favoarea tehnologiei mild hybrid, văzută ca o “alternativă la fel de bună”.

Hakan Samuelsson subliniază că Volvo este aproape să atingă borna de 700.000 de unități vândute în 2019, iar obiectivul pentru anul viitor este de 800.000 de exemplare.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Buna asta
    cu preturile voastre, cu autonomie de 350 km, timp de incarcare de cateva ore, si fara infrastructura.. ma cam indoiesc sincer
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru