Zagato Mostro Barchetta, o decapotabilă cu motor Maserati și producție de 5 exemplare

de Tiberiu Safta
Luni, 30.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania italiană producătoare de caroserii, Zagato, a prezentat noul Mostro Barchetta. Acest model este versiunea decapotabilă a lui Mostro, prezentat în 2015 și este propulsat de un motor Maserati V6 sau un V8. Doar 5 exemplare ale lui Mostro Barchetta vor fi produse.

În urmă cu 7 ani, Zagato a dezvăluit modelul Mostro, un coupe creat special pentru a celebra centenarul Maserati. Acum, carosierul italian a prezentat versiunea decapotabilă a acestuia, numit Mostro Barchetta. Mașina a fost prezentată în cadrul Concursului de Eleganță Villa d’Este.

Caroseria lui Mostro Barchetta are un design care aduce aminte de Maserati 450S Coupe Zagato, produs în 1957, diferența fiind, evident, lipsa plafonului. Față de Mostro Coupe, partea din spate a noului model a fost ușor redesenată pentru a acomoda noul design al unei mașini decapotabile. Caroseria este confecționată din fibră de carbon, iar panourile au fost create manual.

Tot din fibră de carbon este confecționat și șasiul MonoCell, alături de o structură compozită pentru rama parbrizului și un cadru din oțel în partea din spate, care conține suspensia spate, evacuarea și rezervorul de benzină. Suspensia lui Mostro Barchetta are brațe duble, iar amortizoarele sunt reglabile.

Exteriorul mașinii este completat de jantele de 19 inch.

În total, modelul cântărește numai 1200 de kilograme, iar poziționarea motorului îi aduce lui Mostro Barchetta o distribuție 50/50 a greutății, potrivit companiei. Clienții acestui model pot alege între două motoare dezvoltate de Maserati.

Mai întâi, avem un motor V8 de 4.2 litri, aspirat natural, care dezvoltă 420 de cai putere. Cealaltă opțiune este un motor V6 biturbo, de 3.0 litri, provenit de la noul Maserati MC20 și care dezvoltă 630 de cai putere. Ambele motoare sunt cuplate la o cutie de viteză secvențială cu 6 trepte, iar puterea este transmisă către roțile spate.

La fel ca versiunea coupe, noul Zagato Mostro Barchetta va fi produs în doar 5 exemplare. Compania italiană nu a oferit detalii cu privire la prețul aproximativ al acestui model.

via Zagato

Comentarii (1)

  • O maşină superbă!

    Liniile specifice Zagato s-au regăsit la un moment dat la Peugeot-ul RCZ (o colaborare interesantă), o maşină frumoasă dar care n-a avut vânzări pe măsură din păcate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru