Aston Martin: "Şansele să revenim în Formula 1 sunt improbabile"

de Daniel Popescu
Marti, 07.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a confirmat interesul de a reveni în Formula 1 în calitate de partener tehnic al unei echipe, însă admite că şansele ca un astfel de proiect să devină realitate sunt "improbabile".

În cel mai bun caz este improbabil. Niciodată nu spun niciodată, dar este improbabil.

Andy Palmer
Director executiv Aston Martin
Presa internaţională a relatat în ultimele zile ca Aston Martin a intrat în negocieri cu mai multe echipe prin care să devină partener tehnic pentru a-şi putea evidenţia brandul pe monoposturi.

Cea mai vehiculata ipoteza a fost cea a unui parteneriat cu Red Bull Racing prin care echipa austriaca urma să folosească motoare Mercedes, însă pe lista se aflau şi Williams sau Force India.

Andy Palmer, directorul executiv al Aston Martin, a confirmat planurile constructorului, însă consideră că şansele ca acestea să devină realitate sunt "improbabile" din cauza bugetului limitat.

"Ar fi foarte dificil pentru noi. Nu avem suficient de mulţi bani pentru a intra în Formula 1 şi pentru a face o treabă decentă. Cu excepţia cazului în care am putea rivaliza cu Ferrari într-un fel sau altul nici măcar nu ne-am gândi la asta.

În cel mai bun caz este improbabil. Niciodată nu spun niciodată, dar este improbabil", a declarat el pentru agenţia de presă Reuters.

Înainte de sosirea la Aston Martin, Palmer a jucat un rol esenţial în parteneriatul pe care Red Bull Racing l-a semnat cu Infiniti.

Vijay Mallya, coproprietarul Force India, a admis că ar fi interesat de o colaborare cu celebrul producător britanic, chiar dacă până în prezent nu a primit nicio ofertă concretă în acest sens. "Ar fi foarte interesant. Dacă ar fi o opţiune, cu siguranţă aş fi foarte interesat să o discut", a precizat indianul.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru