Honda va schimba arhitectura motorului în sezonul 2016

de Daniel Popescu
Luni, 07.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda va modifica radical arhictectura unităţii de propulsie pentru sezonul 2016, iar sisteme de recuperare a energiei sunt cele mai vizate de schimbări.

Honda a înregistrat progrese minore în dezvoltarea motorului pe parcursul acestui sezon, astfel că McLaren este eliminată frecvent din prima parte a calificărilor şi are oportunitatea de a lupta pentru puncte doar ocazional.

Yasuhisa Arai, directorul de motorsport al producătorului japonez, a dezvăluit că principala explicaţie pentru lipsa de progres este identificarea unor probleme care nu pot fi remediate cu jetoanele pe care Honda le are la dispoziţie în acest sezon. Îmbunatăţirile necesită o schimbare radicală a arhitecturii motorului, iar acest lucru vizează în special sistemele MGU-K şi MGU-H de recuperare a energiei.

Urmareste Automarket
"Viteza nu este atât de bună pentru că eliberăm mai puţină putere pe liniile drepte.
Am descoperit deja punctul slab al unităţii de propulsie, aşa că am inceputem să lucrăm la dezvoltarea pentru sezonul următor. Punctul slab este eliberarea puterii. Este foarte dificil din cauza designului. Sigur, vrem să schimbăm asta pentru anul viitor, dar în primul rând vrem să obţinem progrese mici ale eliberării de putere la fiecare cursă"
, a declarat el.

Arai a adăugat că sistemul MGU-K reprezintă principala problemă, în special pentru că motorul cu combustie internă are valori apropiate de cel furnizat în prezent de Renault.

"Sper să dăm tot ce avem mai bun în restul sezonului. Vrem să folosim jetoanele la următoarele curse. Depunem multe eforturi pentru a obţine mai multă putere şi să oferim mai mult control ambii noştri campioni, dar din păcate nu este vorba doar despre caii putere, ci şi despre eliberarea energiei din partea sistemului MGU-K", a adăugat el.

Relaţia dintre McLaren şi Honda a devenit tensionata în ultima perioadă. Presa britanica susţine că McLaren a solicitat în scris demisia directorului cde motorsport

Via Motorsport

Comentarii (7)

  • Atata fabuleaza Arai ca nu mai stii ce sa crezi :)) poate isi schimba parera poimaine, sau neaga ca a spus acest lucru sau mai stiu eu ce
    11 3
  • Greu cu asta....
    6 2
  • De principiu Arai a mai vorbit in contradictoriu, dar situatia in fapt este ca Honda revine dupa multi ani de pauza. Este acceptabil in aceste conditii ca sa nu functioneze totul cum trebuie din prima. Din ani lumina au redus diferenta totusi, dar mai este destul de multa diferenta de gasit. Având în vedere că sunt totusi la inceput, hai sa dam in ei cu pietricele mai mici, inca mai au circumstante atenuante. Deja la anul marim pietrele.
    14 0
  • Andrei
    Daca la anul nu se produce revirimentul, se rupe povestea.
    3 1
  • bolovan
    MKS de ce nu mergi tu sa-i explici unde-i problema si unde greseste? Si cum sa o remedieze? Nu de alta...dar tare te mai pricepi...probabil cu asta te si ocupi...Poate cine stie, honda o sa te angajeze pe tine in locul lui. Sa vezi atunci...deja de al primul jeton honda o sa domine cursele cum domina mercedes acum.
    1 3
  • Exista progrese. Ultime curse le-au terminat desi in coada au ajuns la finis. Cu noroc mai prind 2-3 puncte pana la sfarsitul sezonului.
    4 0
  • am venit de la MONZA...oameni buni ...motorul HONDA este o bascalie....masina in sine este o eroare....pina sa intre in prima curba de la start dadea rateuri...tragea pirturi...3-4 ....era singura din pista care facea asa...o bascalie de masina....per ansamblu intreaga competitie este jalnica-daca nu revin la vechiul motor-macar la ultimul V8...nu zic V10....se mai duce pulea la F1...lumea mai vine inca dar se vor satura rapid de bascaliiile astea de monoposturi cu turbo!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru