Manor ar putea schimba furnizorul de motoare în 2016

de Daniel Popescu
Marti, 16.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Manor a dezvăluit că analizează posibilitatea de a schimba furnizorul de motoare pentru sezonul 2016, la numai câteva zile după apariţia unor zvonuri cu privire la un parteneriat cu Honda.

Contractul celor de la Manor cu Ferrari pentru furnizarea de motoare urmează să expire la sfârşitul acestui sezon, iar echipa a anunţat că analizează posibilitatea de a schimba partenerul pentru anul viitor.

În ciuda faptului că parteneriatul cu Ferrari a fost în general un succes, directorul sportiv al celor de la Manor, Graeme Lowdon, admite că ar putea exista avantaje dacă echipa ar alege un alt furnizor.

"Este deschis. În prezent avem o relaţie foarte bună cu Ferrari şi ei ne sunt de mare ajutor, dar avem flexibilitate în privinţa modului în care putem merge mai departe", a declarat el pentru publicaţia Motorsport.

Anunţul celor de la Manor vine la numai câteva zile după apariţia unor speculaţii cu privire la posibilitatea ca Honda să devină furnizorul de motoare al echipei. Constructorul japonez ar fi avantajat să-şi testeze motoarele pe încă două monoposturi, însă Manor ar risca să aibă parte de numeroase defecţiuni de fiabilitate. Trecerea la motoare Honda ar putea fi atractivă în special dacă japonezii vor oferi unităţile de propulsie la un preţ scăzut.

Via Motorsport

Comentarii (7)

  • Oricum sunt ultimii indeferent ce motor folosesc, dar niste milioane in minus la achizitie conteaza, cu diferenta de bani dezvolta monopostul :) Sau poate Honda se mai inspira putin din motoarele Ferrari, daca bat palma cu Manor pana la sfarsitul campionatului. Oricum se pare ca nu prea i-a ajutat cat s-au inspirat din motorul Mercedes din sezonul trecut.
    5 3
  • Ha,ha,ha...
    E o miscare din partea Honda,si pare una "desteapta",asa pot aduna mult mai multe date despre motor,si implicit sa accelereze dezvoltarea.
    Dar in acelasi timp poate insemna ca problemele se pot extinde si anul viitor,altfel de ce ar cauta sa motorizeze inca o echipa cand ei nu sunt competitivi?Si de ce o echipa ar accepta sa concureze cu cel mai slab motor din acest moment?!Posibil sa primeasca motoarele moca,sau la un pret simbolic...nu au ce pierde,sunt ultimii oricum.
    7 0
  • Hahaha .... sa vezi la anu` pe Manor Honda ca da de pamant cu McLaren Honda ! :)) Cum ar fi sa reuseasca sa-i concureze .... ar insemna o crestere a spectacolului pe grupa din coada plutonului . Honda sunt capabili insa mai au mult pana departe .
    5 4
  • Ha,ha,ha...
    @ingerulol

    Mda...si marmota invelea ciocolata...!
    2 3
  • In afara de costuri reduse, la ora actuala Manor nu ar avea de ce sa renunte la Ferrari.
    2 0
  • Este o solutie interesanta pentru ca cei de la Manor au probleme cu banii si sincer un motor gratis (altfel nu vad de ce ar lua motorul Honda lol), i-ar scapa de vreo 15 milioane de euro, pe care i-ar putea folosi la altceva. Ma gandesc ca poate in schimbul celor 11 milioane de euro pe care ii au datorie la McLaren, poate ii vor lua pe Magnussen, in 2016 cine stie.

    In acelasi timp daca cei de la Honda au nevoie de mai multe date inseamna ca ceva nu merge in parteneriatul cu cei de la McLaren, ceva ce cei de la Honda nu ne spun.
    2 0
  • Din cate am inteles Manor foloseste in acest an motor Ferrari de anul trecut.
    Daca-i adevarat, atunci oricum n-au prea multe de pierdut, iar Honda la anul cred ca va avea un motor decent (nu zic cel mai bun)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru