Nasr: "Locul cinci la debutul în Formula 1 este un vis devenit realitate"

de Daniel Popescu
Luni, 16.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Nasr a admis că obţinerea locului cinci pentru Sauber la debutul în Formula 1 reprezintă un vis devenit realitate şi consideră că a demonstrat că nu a ajuns în Marele Circ doar datorită banilor.

Esential 5 este locul ocupat de Felipe nasr in Marele Premiu al Australiei
Felipe Nasr este debutantul care a avut cea mai bună prestaţie în Marele Premiu al Australiei. În ciuda faptului că a absentat la prima sesiune de antrenamente şi a fost sub presiunea de a fi înlocuit de Giedo van der Garde, brazilianul a obţinut locul cinci după un start fulminant în care a plecat de pe locul 11.

▶ Cronica Marelui Premiu al Australiei

În plus, pe tot parcursul  cursei, pilotul echipei Sauber a fost capabil să se menţină în faţa lui Daniel Ricciardo de la Red Bull Racing.

"A fost un sentiment unic şi nu puteam cere mai mult. A fost un vis devenit realitate. Au fost câţiva ani dificili înainte de sosirea în Formula 1 şi am fost foarte uşurat să văd linia de sosire. Este un sentiment plăcut pentru toată lumea care a crezut în mine de la început", a declarat el.

A fost un sentiment unic şi nu puteam cere mai mult.

A fost un vis devenit realitate.

Felipe Nasr
Pilot Sauber
Anul trecut, Nasr a ocupat locul trei în GP2 şi a fost pilotul de teste al celor de la Williams, însă a semnat un contract cu Sauber în special datorită sprijinului financiar acordat de Banco do Brasil. Tocmai de aceea, Nasr a fost privit în permanenţă ca un pilot care concurează în Formula 1 în special datorită banilor şi mai puţin datorită talentului.

"Cred că este un răspuns bun să ofer rezultate pe circuit. Nu ştiu de unde vine acest termen de pilot cu bani, pentru că întotdeauna au existat oameni care au investit în cariera mea. Care este diferenţa dintre a fi sprijinit de Red Bull şi a avea sponsori? Nu înţeleg de ce oamenii mă consideră un pilot care plăteşte. care este problema dacă am un sponsor pe maşină? Este ciudat să văd că oamenii vorbesc despre asta", a adăugat el.

Ceilalţi doi debutanţi ai sezonului sunt piloţii Scuderiei Toro Rosso. Carlos Sainz Jr.

a ocupat locul nouă, în timp ce Max Verstappen a abandonat în timp ce se afla de asemenea în puncte. 

Comentarii (3)

  • Asta cu ajunsul in F1 nu numai datorita banilor... sa o lasam balta ca macane. Nu era in monopost fara bani.
    Si coechipierul lui a luat locul 8 in cursa asta decimata. Sa ii vedem in restul sezonului.
    3 2
  • da asteptam restul , am mai vazut si alti tinerenei plini de ei care au ramas in urma :)
    2 2
  • Dragon
    Felipe Nasr e un pilot de mare calitate il stiu din GP2 o sa il bata pe Ericsson in fiecare cursa !
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru