Pirelli va introduce un nou tip de pneu supersoft în sezonul 2015

de Daniel Popescu
Joi, 29.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a anunţat principala noutate pentru pneuri în sezonul 2015: cauciucurile supersoft de pe puntea spate au o nouă compoziţie şi construcţie.

Pneurile din acest an vor reprezenta o evoluţie a cauciucurilor din 2014, cu un singur nou pneu complet nou, cel supersoft.

Paul Hembery
Director motorsport Pirelli
Pirelli a dezvăluit joi o serie de informaţii cu privire la pneurile pe care le va furniza în sezonul 2015 al Formulei 1, care va începe la jumătatea lunii martie cu etapa programată în Australia.

Conform unor informaţii apărute anterior, singura noutate majoră este legată de caucicurile supersoft: compoziţia şi structura acestora au fost modificate, dar schimbările sunt valabile numai pentru cele adresate punţii spate a monoposturilor.

"Pneurile din acest an vor reprezenta o evoluţie a cauciucurilor din 2014, cu un singur nou pneu complet nou, cel supersoft. Acesta are o construcţie spate şi o compoziţie proaspete", a explicat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al producătorului italian.

Pirelli susţine că anul trecut şi-a îndeplinit rolul de a furniza pneuri prin care cursele să fie spectaculoase, în ciuda faptului că noul regulament tehnic a presupus o provocare majoră.

"Ne-am îndeplinit toate obiectivele de a contribui la curse spectaculoase cu multe oportunităţi de depăşire, diverse opţiuni pentru strategii şi o medie de două opriri la boxe pe monopost la fiecare Mare Premiu, în ciuda numeroaselor necunoscute", a adăugat Hembery.

În sprijinul afirmaţiilor, Pirelli a publicat o serie de infografice cu cele mai interesante statistici ale sezonului 2014. 

Via Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru