Williams a semnat cu George Russell pentru 2018: aproape campion în Formula 2, britanicul năruie ultima speranță a lui Ocon

de Daniel Popescu
Vineri, 12.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams a semnat un contract pentru sezonul 2018 cu George Russell, pilotul care este foarte aproape să devină campion în Formula 2. În urma acestei decizii, ultima șansă a lui Esteban Ocon de a rămâne în Formula 1 s-a năruit.

Williams a anunțat vineri semnarea unui contract multianual cu George Russell pentru sezonul 2019 al Formulei 1.

Britanicul în vârstă de 20 de ani este sprijinit în carieră de Mercedes, constructor pentru care a avut rolul de pilot de teste și de rezervă în acest an. În plus, Russell și-a trecut în cont titlul în GP3, iar în prezent este foarte aproape să câștige titlul în Formula 2.

"Este o onoare uriașă să mă alătur unei echipe cu prestigiul și moștenirea celor de la Williams. Sunt incredibil de entuziamat să încep să lucrez și să fac primii pași ca pilot de Formula 1. Abia aștept cursa de la Melbourne de anul viitor", a declarat el.

Williams nu a anunțat încă numele celui de-al doilea pilot, însă rusul Sergey Sirotkin are mari șanse să-și păstreze locul la echipă, mai ales prin prisma pachetului financiar pe care îl aduce la echipă. Actualul său coechipier, Lance Stroll, va pleca la sfârșitul sezonului la Force India, echipă preluată de un grup de investitori din care face parte și tatăl sau.

Cel mai probabil, Williams l-a recruat pe Russell și ca parte a pateneriatului pe care îl are cu Mercedes pentru motoare.

Totuși, cu această ocazie, șansele lui Esteban Ocon, un alt pilot sprijinit de Mercedes, de a rămâne în Formula 1 au scăzut dramatic. Francezul declarase că Williams reprezintă ultima sa speranță pentru sezonului 2019, însă acum va trebui să se reorienteze probabil spre un post de pilot de rezervă în speranța că va reveni pe grila de start în 2020.

Via Motorsport

Comentarii (7)

  • Ham champ and retire, and Ocon seat to mercedes:D
    1 11
  • miscare foarete inteligenta , pacat ca Ferrari nu sa gandit mai repede, dar na ei intotdeauna sunt cu un pas in urma celorlalti
    3 7
  • Daca nu ai masina competitiva, degeaba il aduci pe asul asilor - nu ajuta cu nimic.
    9 1
  • Ce sa caute Russell la Ferrari, cand el e protejatul Mercedes? Ocon de ce nu si-a mai gasit volan la anul, printre altele? Pentru ca e tot protejat al Mercedes si la echipele care sunt motorizate de Renault sau Ferrari nici nu s-a pus problema sa mearga. Russell la Williams castiga experienta, nu e acolo ca sa castige curse, la fel cum Leclerc e la Sauber.
    9 0
  • @joker: Adica sa il fi luat pe Russel Ferrari, in conditiile in care Russel este parte din academia Mercedes?
    2 0
  • Apropo de Ocon, este un pilot care promite, spun toti asta, si totusi nu are loc in F1 pentru anul viitor. Pot fi 2 motive: sau Ocon este un ciudatel ca om si nimeni nu il vrea, sau Mercedes este o echipa care nu isi poate plasa pilotii la alte echipe mai mici, si asta inseamna vot de blam la politica si comunicarea lor ca echipa. Cred ca din ambele un pic, poate mai mult in sarcina Mercedes problema, cu toate ca au reusit sa il plaseze pe Russel. Sunt curios cu ce sacrificii din partea Mercedes
    2 0
  • "Doar zic:"
    https://www.f1today.net/en/news/f1/242112/williams-ocon-a-contender-for-second-seat
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru