Williams face recrutări de la Lotus şi Red Bull în departamentul aerodinamic

de Daniel Popescu
Luni, 09.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams a anunţat luni recrutarea a doi ingineri specializaţi în aerodinamică de la Lotus şi Red Bull Racing.

Esential 2 este numarul inginerilor recrutati de Williams in departamentul aerodinamic
5 puncte a obtinut Williams in sezonul 2013 al Formulei 1
Williams îşi întăreşte semnificativ departamentul de aerodinamic înaintea sezonului 2014, atunci când speră să înregistreze progrese după unul dintre cei mai slabi ani din Formula 1.

Echipa britanică a anunţat luni recrutarea lui Dave Wheater de la Lotus, care va ocupa funcţia de şef de aerodinamică şi performanţă, dar şi a lui Shaun Whitehead de la Red Bull în calitate de şef de aerodinamică şi procese. Practic, cei doi vor fi subalternii lui Jason Somerville, care îşi păstrează funcţia de şef al departamentului de aerodinamică.

Williams speră ca noile achiziţii să ajute echipa să obţină performanţe mai bune din punct de vedere aerodinamic cu noul monopost FT36 pregătit pentru sezonul 2014 al Formulei 1.

"Aceste două achiziţii demonstrează devotamentul nostru de a îmbunătăţi procesul de dezvoltare aerodinamică în timp ce ne concentrăm la la aplicarea acestor cunoştinţe pe circuit.

Wheater şi Whitehead aduc experienţă echipei noastre şi ne aşteptam să contribuie semnificativ la competitivitatea pe care încercăm să o obţinem", a declarat Pat Symonds, Chief Technical Officer al echipei.

Presa internaţională speculează că Williams îl va recruta în curând şi pe Rob Smedley, fostul inginer de cursă al lui Felipe Massa de la Ferrari. În plus, acesta din urmă va fi şi unul dintre piloţii echipei pentru sezonul următor, urmând să facă pereche cu Valtteri Bottas.

Williams a ocupat doar locul nouă în clasamentul constructorilor în sezonul 2013, după ce a obţinut doar cinci puncte în 19 curse.

Via Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru