Williams va folosi combustibil Petrobras din 2014

de Daniel Popescu
Marti, 18.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams a confirmat marţi semnarea unui parteneriat cu compania petrolieră braziliană Petrobras, care şi-a asumat angajamentul de a dezvolta un combustibil special pentru Formula 1 în 2015.

Esential 11 ani a folosit Williams uleiuri de motor Petrobras in perioada 1998-2009
Williams va schimba începând din sezonul 2014 al Formulei 1 nu numai furnizorul de motoare, ci şi marca combustibilului. Astfel, motoarele Mercedes vor fi alimentate cu carburant realizat de compania petrolieră braziliana Petrobras.

Aceasta din urmă va dezvolta pe parcursul anului un carburant special adaptat pentru noile unităţi turbo V6 de 1.6 litri care va fi utilizat de Williams începând din sezonul 2015.

Petrobras a mai fost furnizorul de carburant al echipei Williams în perioada 1998-2009, însă echipa britanică a fost obligată în ultimii ani să folosească produsele companiei franceze Total, ca parte a contractului pe care l-a avut cu Renault pentru furnizarea motoarelor.

"Petrobras şi Williams au avut un parteneriat plin de succes şi aşteptăm nu nerăbdare să ne unim din nou forţele în 2014. Petrobras este foarte puternică din punct de vedere tehnologic şi acest lucru va fi important pentru echipă, întrucât consumul de carburant este din ce în ce mai important", a declarat Frank Williams, coproprietarul echipei.

Presa internaţională a dezvăluit că Williams a semnat un contract de publicitate şi cu brandul de băuturi alcoolice Martini, care va deveni sponsorul principal al echipei începând din sezonul 2014.

Noul parteneriat ar putea fi confirmat miercuri, în prima zi de teste de pe circuitul din Bahrain.

Via Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru