Aston Martin inaugurează uzina în care va produce primul său SUV din istorie și ne oferă un teaser al modelului 4x4

de Bogdan Mirică
Vineri, 07.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston martin a dezvăluit un teaser al viitorului său SUV, programat să intre în producție peste doi ani la uzina sa nouă din Țara Galilor.

Pentru a ține piept unor nume grele precum Ferrari sau Lamborghini, Aston Martin are nevoie de o gamă diversificată. O gamă diversificată înseamnă o capacitate de producție mai mare, iar cum uzina din Gaydon are limitele ei, constructorul britanic a preluat în urmă cu un an o fostă fabrică care a aparținut Ministerului Apărării, în St Athan, Țara Galilor.

Aici, englezii plănuiesc să construiască primul lor SUV din istorie, un model care se vrea a fi promotorul unor vânzări în creștere. Aston Martin a început conversia uzinei, iar evenimentul a marcat și debutul unui nou teaser al SUV-ului DBX.

Produsul de serie este așteptat în anul 2019 și a fost anticipat deja de un concept.

Cu ocazia evenimentului, Aston Martin a confirmat și faptul că noua sa fabrică va putea asambla și vehicule electrice, ceea ce înseamnă că viitorul DBX va avea și o formă de electrificare.

Urmareste Automarket
Pe lângă SUV-ul DBX, Aston Martin va asambla aici și alte două modele ale brandului său de top Lagonda.
Acestea vor intra în producție în 2020 și 2021, însă Andy Palmer, președintele companiei, nu a vrut să ofere detalii despre acestea.

Palmer a ținut totuși să precizeze că uzina din St Athan va avea o capacitate de producție de 7000 de mașini pe an.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru