Aston Martin Valkyrie a fost comandat de un român. Imagini cu interiorul supercarului

de Bogdan Mirică
Luni, 19.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un român se află pe lista celor 150 de clienți ai viitorului Aston Martin Valkyrie. Supercarul se va lansa în 2019 și va fi unul dintre cele mai rare din lume.

Aston Martin lucrează în prezent la unul dintre cele mai rare supercaruri ale momentului. Producătorul britanic va lansa anul acesta modelul Valkyrie, dezvoltat împreună cu cei de la Red Bull și gândit pentru a oferi performanțe demne de un monopost de Formula 1.

Supercarul va utiliza un motor aspirat V12 poziţionat central şi va beneficia de un raport masă - putere 1:1, ceea ce înseamnă că va avea un cal putere pentru fiecare kilogram. Speculaţiile indică un propulsor Cosworth de 6.5 litri gata să furnizeze 900 de cai putere.

Viitorul model va avea o distribuție a maselor de 50:50, va miza pe materiale ușoare și va împrumuta o serie de tehnologii disponibile pe viitorul Vanquish. Și, pentru ca noul Valkyrie să atingă apogeul exclusivismului, Aston Martin a anunțat că va produce doar 150 de exemplare, croite după clienții săi.

Esential 150 de unități Valkyrie vor fi produse de Aston Martin.
900 de cai putere ar urma să livreze Aston Martin Valkyrie.
Mai exact, englezii, vor scana anatomia fiecărui client care a depus un avans pentru supercar.
Motivul este cât se poate de simplu și logic: Aston vrea să le ofere clienților o poziție ideală la volan.

Tocmai această decizie de a croi fiecare mașină după clienții săi ne-a adus nouă, românilor, o informație foarte prețioasă. Din totalul celor 150 de exemplare Valkyrie, unul va ajunge la un client din România, Bogdan Căpușan, un pasionat al mașinilor exotice.

Acesta a anunțat pe contul său de Instagram că i s-au luat deja măsurile pentru viitoarea mașină. Bogdan a publicat și o poză alături de supercarul englez, în care anunță că mașina sa va primi un tratament special din partea diviziei McLaren Special Operations, cea care se ocupă de personalizarea modelelor din Woking.

A post shared by Bogdan Capusan (@bogdancapusan) on

Fără legătura cu postarea românului, pe Youtube a fost publicat și un clip scurt care dezvăluie interiorul lui Valkyrie. Se confirmă amplasarea neobișnuită a celor două locuri din habitaclu, cel al șoferului fiind amplasat ușor mai în spate.

Bordul va fi unul extrem de simplist, cu trei ecrane menite să-i comunice șoferului informații despre șasiu și motor.

Tot prin intermediul lor, clienții vor putea ajusta diferite setări ale mașinii.

Comentarii (13)

  • Eu sunt adevaratul proprietar. Pe Bogdan l-am trimis doar sa vada daca are rost sa-mi pierd vremea sa ma duc pana la sediul Aston Martin, sa verifice daca merita sa-mi iau modelul sau nu.
    In ziua de azi nu poate face omul o miscare, ca-l si dati la stiri. :-P

    P.S. Felicitari lui Bogdan ! Avea si un Ferrari F12.
    8 4
  • In asteptarea comentariilor despre capra vecinului, despre ce rost are sa-ti cumperi un asemenea bolid in Romania, despre cat de practica si de sigura este oFmasina, despre sursele de venit ale proprietarului, despre de ce dumnealui isi permite si altii nu, FELICITARI DOMNULE CAPUSAN! Faptul ca din 150 de viitori proprietari ai acestei masini, unul este roman, ar trebui sa ne faca mandrii! Bravo! Sa o stapaniti sanatos!
    8 6
  • bravo lui,

    inteleg ca e un tip care munceste din greu si chiar daca pare un tip tanar se vede ca abia isi poate permite un scurt ragaz. Macar sa se bucure si el de micile pacate ale vietii.

    Un om de afaceri de succes, modest, ce poate fi considerat un exemplu pentru fiecare dintre noi, o adevarata sursa de inspiratie pentru noua generatie.

    Acum citesc ca are si un F12...asta da sacrificiu

    @scorpionul negru...vezi? asa te bucuri de viata
    11 0
  • @Misha

    sper ca ai pierdut, pe drum, niste ghilimele....
    1 1
  • @vianu

    Depinde la ce va referiti ... Frazele cu privire la asteptarea anumitor comentarii trebuiau, intr-adevar, puse in ghilimele. In rest m-am saturat sa vad ca ori de cate ori romanii merg afara si vad un bogatan strain intr-o masina de fite sa zica "moama, ce tari civilizate, ce oameni cizelati" iar, atunci cand se intorc in tara si vad un roman intr-un supercar sa strige ca-i hot, ca a facut averea furand, ca trebuie ca nu are pic de cultura etc ....Autoflagelarea despre care mai discutam....
    3 2
  • tiriac
    eu sunt primul si pustiul al doilea

    PS ca sa ai un Rolls, un M5 si un Ferrari F12 si apoi sa treci la masina asta denota lipsa de cultura auto... ca si cum ai face clasa 1, apoi a 5-a urmata de a 10-a... o astfel de masina se vinde doar colectionarilor care au ars toate etapele, care folosesc masina pt a completa o colectie... indiferent ca o conduce uneori sau ii putrezeste in garaj in ideea ca pretul ei va creste ulterior... ma mir ca Aston i-o da si lui nu doar mie... dar e bine, va face cu ea drifturi, poate o da si de gard si mai raman 149 iar pretul la revanzare va creste

    PS2 la fel ca si Ion Ion al meu banii lui provin de la bosorogii de parinti cu amante tinere care ii iubeste pe ei
    2 3
  • cu toate acestea nu cred ca e subiect de stire, e doar un tanar care a reusit in romania ce n-a reusit in america...sa-si satisfaca pasiunea pentru masini
    2 0
  • CluJean
    https://www.ziardecluj.ro/chimu-capusan-si-dorin-bob-regii-apartamentelor-top-10-cei-mai-puternici-dezvoltatori-imobiliari-din-cluj-cine-nu-e-top-care-sunt-viitorii-regi

    https://www.ziardecluj.ro/bogdan-capusan-singurul-pilot-roman-participant-la-cursele-internationale-de-gt-cel-mai-mare-risc-viata-este-sa-nu-risti-pentru-ca-astfel-risti-ca-totul-sa-ramana-la-fel

    https://www.ziardecluj.ro/clujeanul-bogdan-capusan-reprezinta-romania-vln-cel-mai-popular-circuit-din-europa

    https://www.ziardecluj.ro/ferrari-f12-berlinetta-supercar-de-cluj-costat-400-de-mii-de-euro-vezi-al-cui-este
    1 1
  • andrei
    Citesc comentariile si mi se face greata.
    2 1
  • http://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1731054-betonarul-capusan-neautorizat.htm

    ...si "piele" Alcantara pe ferrari
    0 1
  • @tiriac mirosi a frustrari prin monitor. Vezi tu, de aia suntem ca natie unde suntem ca atunci cand se ridica unul dintre noi indata sare un prost si ii da la cap. Cauta banzul cu cazanul de romani din iad.
    Omul poate a avut mai multe masini pana la asta, de unde stii tu ca doar atatea a avut?
    Banii lui, treaba lui nu hotarasti tu cand si ce sa cumpere cu ei. Daca mergea cu ciocate si lant de haur gros sa isi cumpere aston martin era penibil dar asa n-are nimeni nici un drept sa il critice.
    ''a face cu ea drifturi, poate o da si de gard si mai raman 149'' ce te doare de capra vecinului ca e mai frumosa, nu?
    ''la fel ca si Ion Ion al meu banii lui provin de la bosorogii de parinti cu amante tinere care ii iubeste pe ei'' gandire de roman invidios, sigur ala a furat de are si eu nu hai sa dau cu noroi.
    Ai vrut sa ne arati cat esti de destept si ai reusit sa ne arati cat esti de prost.
    3 2
  • Iulian
    stau si ma intreb cum arata interiorul:)))
    0 0
  • dragnea ftw
    eu cred ca e un fel de ghita, legaturi cu sri...sunt curios cate zeci de mii de km va face cu ea. :)

    era si timpul sa se micsoreze raportul. ideal ar fi ca toate aceste masini sa poata merge macar 50km full electric prin oras.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru