Cel mai scump produs de la Aston Martin este un submarin: Project Neptune costă 4 milioane de dolari

de Petre Barac, Foto: Aston Martin
Luni, 02.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Designerii Aston Martin au dezvoltat primul submarin al companiei, un produs de lux în ediție limitată care va costa 4 milioane de dolari.

Cunoscuți mai degrabă pentru mașinile lor sport atrăgătoare, designerii de la Aston Martin mai fac incursiuni și în afara sectorului auto. Ultima “ispravă” a constructorului britanic a depășit suprafața asfaltică și a intrat direct la apă.

“Project Neptune” este un submarin de lux, cu o capacitate de 3 persoane și care va costa aproximativ 4 milioane de dolari. Prin comparație, modelul DB11 are un preț de “doar” 200.000 de dolari.

Submarinul este rezultatul unei colaborări între Aston Martin Consulting (divizia de design a companiei) și Triton Submarines, o firmă americană care face submarine de lux de mai bine de 10 de ani.

Aston Martin spune că submarinul său de lux va fi disponibil peste un an, fiind produs în doar 12 exemplare exclusiviste. Cu o înălțime de 1.8 metri și o greutate de 4.000 de kilograme, submarinul de la Aston Martin se poate scufunda până la 500 de metri sub apă și are o viteză de circa 6 km/h.

Anul trecut, Aston Martin s-a extins și pe alt segment de lux, după ce a prezentat AM37, o barcă de mare viteză cu 1.000 de cai putere.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru