Chinezii de la Brilliance plănuiesc deschiderea unei fabrici în Italia

de Mircea Meșter
Luni, 18.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania chineză Brilliance se află în căutarea unei uzine în care să producă maşini destinate pieţei europene. Conform Prim-ministrului italian Matteo Renzi, asiaticii au înaintat deja o cerere formală scrisă în acest sens.

Prim-ministrul Italiei, Matteo Renzi, a anunţat în weekendul care tocmai se încheie că producătorul chinez Brilliance China Automotive Holdings şi-a anunţat intenţia de a deschide o uzină în Italia. Nu se ştie încă dacă producătorul asiatic are în plan construcţia unei fabrici noi sau reamenajarea uneia vechi, Grupul Fiat având la dispoziţie două astfel de situri de producţie care pot fi vândute spre un alt producător.

Anunţul a fost făcut de Renzi în cadrul unei vizite de lucru pe care oficialul guvernului italian a realizat-o la Termini Imerese, unul dintre oraşele în care Fiat a renunţat la producţie în ultimii ani. "Cei de la Brilliance şi-au exprimat intenţia şi au înaintat o cerere formală, negru pe alb, de a deschide o fabrică în Italia. Evident, rămâne de văzut dacă discuţiile vor continua şi dacă fabrica va fi găzduită de Termini Imerese", a spus Matteo Renzi.

Declaraţiile oficialului guvernului din Italia vin pe fondul reintrării în recesiune a economiei italiene, PIB-ul statului mediteraneean scăzând pentru a 11-a oară în ultimele 12 luni.

Comentarii (6)

  • Decat sa vina cu niste copy-paste ieftine mai bine cumpara o firma cen Lancia sau Alfa si fac din ea ce au reusit ceilalti chinezi cu Jaguar sau Volvo...
    11 7
  • eu il vad mai mult ca pe un mesaj politic....intram in recesiune dar investitiile straine (si mai ales cele chinezesti unde banii sunt garla) vor fi ca o gura de oxigen pentru industrie. "nu disperati" pare sa spuna Renzi, "dracul nu e atat de negru!"

    Si basescu face cam la fel...Romania e in rahat, suntem in criza, vine recesiunea peste noi, iar io sunt singurul, mesia, care va poate scapa.

    Daca renzi se foloseste de o potentiala investitie masiva a chinezilor, al nostru se vede pe el insusi ca un colac de salvare.
    9 5
  • Sunt usor iritat de judecata asta superficiala. IN principiu China stie sa faca produse care sa corespunda banilor platiti. Vrei un Land Rover care sa coste £18.000 in loc de £80.000 ? Pai atunci cand masina se face bucati, trebuie sa fii cel putin imbecil sa te intrebi de ce si mai mulkt decat atat - sa fii si indignat. What you get is what you pay for. Simplu ca buna ziua. Vad ca acei chinezi care au cumparat Saab, au scos cea mai sigura masina din istorie. Diferentele de pret intre fake si original sunt intotdeauna in calitatea materialelor folosite. Iar chinezul iti ofera exact ceea ce ii ceri. Intrebati-va daca cei care cu multa mandrie isi spun importatori, nu cumva cumpara din China cele mai ieftine produse, dupa care le vand pe piata din romania (care probabil ca nu se va maturiza in veci) pe post de original la super preturi.
    6 0
  • @ vianu
    Chinezii au inceput sa investeasca masiv in Italia ( si nu numai ) . In mai putin de 2 luni, People's Bank of China ( Banca Centrala a Chinei ) a cumparat cate 2 % din absolut toate companiile de top din Italia, indiferent de domeniul de activitate, printre companiile la care chinezii au devenit actionari numarandu-se Fiat, Unicredit, Generali, Eni, Enel, Telecom Italia . Si foarte probabil ca nu se vor opri aici ....
    8 1
  • Sa cumpere LANCIA...............Alfa nu o da nenea Sergio.
    0 1
  • Apucati-va sa invatati chineza.China nu stie sa faca nimica.Tot ce se construieste acolo,si ce s-a construit ,si ce se face acolo......Fara specialisti si ingineri albi,nu pot sa faca nimic ,.Pardon,la copiat nu-i intrece nimeni pe asiatici.
    Poate ca daca Basescu va fi prim ministru,va reusi sa mai aduca investitii straine in Romania.De cand asta ,actualul a fost ales de bobor,investitiile straine au inceput sa curga garla.Rectific; au inceput sa fuga mancand pamantul,din Romania.Vai de capul vostru.Care este salariul pe care vi-l da ponta? 300 de euroi pe luna?
    Sa vina cenzura!
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru