Electric Vehicle Cup, prima competiţie sportivă cu maşini electrice

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.02.2011
Electric Vehicle Cup este prima competiţie din sporturile cu motor în care se vor alinia la start exclusiv maşini electrice, debutul fiind programat pentru vara anului 2011.

Lumea sporturilor cu motor se va îmbogăţi în acest an cu o nouă competiţie, care se va desfăşura pe mai multe circuite din Europa începând din luna august.

Botezată Electric Vehicle Cup (EV Cup), competiţia va reuni pe grila de start numai modele şi prototipuri electrice, scopul declarat fiind popularizarea acestui tip maşini pe plan global.

Competiţia a fost împărţită în trei clase distincte, pentru a reliefa avantajele tuturor tipurilor de maşini electrice: CityEV este clasa dedicată maşinilor electrice de oraş. Modelul de competiţie este construit de Think Global şi poartă numele TH!NK City, motorul electric oferind aproximativ 50 CP, un cuplu de 90 Nm şi o viteză maximă de 137 km/h.

SportsEV este clasa dedicată maşinilor sportive, unde vor lua startul cel puţin trei modele: Lightning GT, Ginetta G50EV şi Westfield iRACER. Ultimul dintre ele mizează pe un motor electric capabil să dezvolte aproximativ 263 CP şi un cuplu de 660 Nm, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 185 km/h.

Nu în ultimul rând, PrototypeEV este clasa dedicată prototipurilor, în cadrul căreia nu vor exista restricţii privind designul şi performantelor acestora.

Formatul unui weekend de cursă va include antrenamente, calificări şi cursa propriu-zisă, care se va desfăşura pe aproximativ 15 tururi. Până în prezent a fost stabilit programul primelor patru etape ale sezonului 2011, care vor avea loc în Marea Britanie pe circuitele de la Silverstone, Snetterton, Rockingham şi Brands Hatch începând din 6 august. Alte etape sunt prevăzute în Spania, Portugalia şi Statele Unite, însă programul exact al acestora nu a fost încă stabilit.

Via | EVCup

Comentarii (5)

  • laser, frate!
    ce nebunie va fi la realimentare: pilotul va bea o cafea, va juca o septica cu echipa, va trage un pui de somn, va merge dupa pizza in oras, se va intoarce! in oras pentru ca unul dintre mecanici vrea pizza cu ansoa si in ultimele secunde isi va aduce aminte ca nu a fost la buda!

    cred ca va distractie la maxim cu masinutzele alea TH!NK. La prototipuri va fi mai serioasa treaba si designul masinilor va fi cu adevarat interesant
    5 5
  • la 15 tururi ...
    Nu cred ca o sa fie nevoie de (re)alimentare.
    6 0
  • nu va fi nevoie de realimentare, cursa va avea 3 ture, adica exact cat tin bateriile :)))))
    2 4
  • _SHTELI
    Poate forate simplu sa fie inclus unul sau mai multe pit-stop-uri, mai ales daca se concepe un sistem de genul "quick drop" prezentat de Renault.
    Oricum este foarte bine daca se va intoduce acest tip de curse, mai ales prin prisma inovatiilor descoperite in acest domeniu (acumulatori mai buni, motoare mai eficiente si mai usoare etc ...)
    5 1
  • e foarte simplu
    acumulatorii vor fi schimbati cu altii incarcati.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru