Geamurile fumurii vor intra în legalitate: Honda patentează un sistem prin care poți întuneca geamul cu o simplă atingere

de Bogdan Mirică
Vineri, 11.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a patentat un geam cu tentă extrem de inteligent. Șoferul sau pasagerii pot întuneca geamul doar prin apăsarea sa cu degetul.

Geamurile fumurii au fost întotdeauna un subiect controversat. Cei care le-au folosit au avut mereu ceva de împărțit cu poliția. În țara noastră în special, geamurile fumurii sunt folosite abuziv, motiv pentru care organele legii vânează aceste abateri ale șoferilor.

În curând ar putea apărea o soluție tehnologică inteligentă care să împace și capra și varza. Adică și pe cei care își doresc intimitate în interiorul mașinii, dar și pe reprezentanții legii.

Honda a patentat o tehnologie care poate da o tentă de culoare geamului printr-o simplă apăsare. Japonezii au înregistrat la oficiul de protecție a mărcilor un geam senzitiv, care poate fi întunecat prin simpla sa apăsare. În plus, utilizatorul poate întuneca doar o anumită porțiune de geam, nu întreaga suprafață vitrată.

Urmareste Automarket
Este suficient ca acesta să tragă degetul până în zona dorită.
Singurul dezavantaj este că această funcție nu poate fi folosită decât atunci când vehiculul este staționar.

Ideea celor de la Honda ar putea fi îmbrățișată rapid, însă costurile implementării ei ar putea fi destul de ridicat. Tocmai de aceea nu există informații despre data lansării oficiale.

Comentarii (2)

  • Ma sa fie oare nu-i o confuzie la mijloc ? Nu cumva e ceva nemtesc ?
    11 20
  • de ce doar stationar?

    oricum, manelistii nostri tot folia le place, cat mai neagra, ca neuronul lor.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru