Land Rover nu va construi un Range Rover Evoque decapotabil

de Bogdan Mirică
Luni, 08.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land rover a decis să o variantă decapotabilă a actualului Range rover Evoque nu este o soluţie viabilă din punct de vedere financiar. Va exista însă un Evoque cu acoperiş panoramic, acţionat electric.

În cadrul ediţiei de anul trecut a Salonului Auto de la Geneva, Land Rover a expus publicului conceptul Evoque Convertible, un studiu de design care anunţa o nouă variantă de caroserie pentru crossover-ul de lux.

Se pare că britanicii au evaluat mai bine oportunităţile financiare oferite de un asemenea model şi au decis să renunţe la varianta unui Evoque decapotabil, în condiţiile în care nici feedback-ul nu a fost unul pe măsura aşteptărilor. Mai mult decât atât, costurile de dezvoltare şi producţie pentru un asemenea model de serie ar fi extrem de mari şi nejustificate.

Pentru a-i mulţumi totuşi pe cei care visau la un Evoque din care să privească cerul fără obstacole, Land Rover va oferi o soluţie de compromis. Este vorba despre un acoperiş panoramic, acţionat electric, care poate descoperi complet habitaclul, în stilul abordat deja de modele ca Fiat 500C şi DS3 Cabrio.

Urmareste Automarket
Land Rover priveşte cumpătat şi atunci când vine vorba despre lansarea unor noi ediţii speciale.
Britanicii sunt nemulţumiţi de faptul că ediţia specială Evoque dedicată Victoriei Beckham este încă pe stoc, multe exemplare fiind nevândute. Unul dintre motive este şi preţul foarte mare al modelului.

Resursele constructorului din Regatul Unit se vor concentra în schimb pe dezvoltarea noii generaţii Defender, gata să debuteze în următorii ani pe o platformă nouă, din aluminiu, regăsită deja şi pe Range Rover.

via carscoop

Comentarii (1)

  • antiqua
    foarte bine...nu se preta
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru