Land Rover plănuieşte versiuni RS pentru Range Rover Sport şi Evoque

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 29.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover plănuieşte versiuni dopate oficial pentru Evoque şi RRS. Acest model a fost deja zărit de către fotografii spioni, iar sursele spun că va avea 540 CP.

Conform ziariştilor de Autocar, Land Rover va dezvolta în viitorul apropiat o serie de modele performante bazate pe noul range Rovers Sport şi Evoque. Aceste modele puternice vor purta sigla RS, o versiune de test fiind deja testată de către inginerii Land Rover pe circuitul de la Nurburgring. Sursele spun că Range Rover Sport RS va fi animat de un motor V8 supraalimentat de 5.0 litri ce va dezvolta peste 540 CP, aceiaşi putere ca modelele Jaguar XKR-S, XFR-S sau XJR. Faţă de actualul RRS supercharged vor fi 40 CP în plus, iar sprintul de la 0 la 100 km/oră se va face în 4.5 secunde.

Noul Range Rover Sport RS va fi lansat anul viitor, dar până atunci vom vedea şi un Evoque RS. Fratele mai mic va primi un motor de 2.0 litri supraalimentat ce va furniza 300 CP. Planurile pentru o versiune hot a modelului Evoque există de mai bine de doi ani de zile, dar abia acum se pare că vor deveni realitate. Succesul avut de acest model a limitat până acum nevoia de versiuni suplimentare. 

Via Autocar, worldcarfans

Comentarii (1)

  • Adrian
    2.0 litri supraalimentat de 300 cp ? Ma tem ca nu va fi fiabil deloc. Cam fortat motorul...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru