Maserati Levante, primul rival italian al lui BMW X5, se va lansa în toamna lui 2015

de Bogdan Mirică
Marti, 02.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati a confirmat oficial data de lansarea a primului său SUV. Modelul Levante, rival declarat al lui BMW X5, va fi prezentat în toamna anului viitor, urmând să ajungă pe piaţă până la finalul lui 2015.

Urmareste Automarket
De anul viitor, segmentul SUV-urilor premium va deveni şi mai aglomerat după ce Maserati va lansa Levante. Anticipat de un concept botezat Kubang, în urmă cu trei ani, noul SUV italian este în curs de dezvoltare şi ar urma să îşi facă apariţia pe piaţă, în versiune finală, abia în toamna lui 2015.

De altfel, oficialii Maserati au recunoscut că primul lor SUV va putea fi văzut pe stradă spre sfârşitul lui 2015.

Maserati îşi pune toate speranţele în acest model, despre care spune că va face volume importante.

Una dintre provocările noastre este aceea de a ne face cunoscuţi. Vrem ca oamenii să ştie mai multe despre brandul nostru. De aceea am şi lansat conceptul Levante cu trei ani în urmă. Să oferim tuturor timp să ne cunoască.

James Cowan
director marketing Maserati

„Va fi cel mai vândut model al nostru pe multe pieţe. Asta pentru că promite să schimbe regulile jocului şi să atragă clienţi complet noi pentru brand. Fiind un vehicul global, se va vinde în număr mare atât în China, cât şi în Europa sau Statele Unite”, a declarat James Cowan, directorul de marketing Maserati.

Noul Levante va fi bazat pe platforma lui Ghibli, ceea ce înseamnă că va folosi multe elemente din aluminiu pentru a reduce masa totală. În lista de opţionale, clienţii vor găsi şi o tracţiune integrală Q4, folosită deja şi de Quattroporte şi de Ghibli.

Ea va fi modificată însă cu ajutorul colegilor de concern de la Jeep, care dispun de o expertiză superioară în acest domeniu.

Tracţiunii integrale îi vor fi alăturate motoare pe benzină (un V6 de 410 cai şi un V8 de 530 de cai putere), dar şi un diesel V6 de 3.0 litri şi 271 de cai putere

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru