McLaren 650S GT3 - versiunea pentru circuit, dezvăluită oficial

de Bogdan Mirică
Vineri, 27.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În cadrul festivalului de la Goodwood, desfăşurat weekendul acesta în Anglia, McLaren a dezvăluit noul 650S GT3, versiunea pentru competiţie a supercarului.

McLaren a profitat de ediţia de anul acesta a Festivalului de la Goodwood pentru a dezvălui noul 650S GT3, înlocuitorul vechiului MP4-12C GT3.

După cum o sugerează şi numele, supercarul va fi destinat campionatului de GT3 şi va putea concura începând cu sezonul 2013. Dezvoltat de divizia McLaren GT, 650S GT3 este dedicat exclusiv circuitului şi are la bază noul model 650S, dezvăluit în primăvară cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Asta înseamnă că se bucură de şasiul din fibră de carbon MonoCell.

Modificat cu atenţie în tunelul de vânt, noul 650S GT3 a primit o serie de elemente aerodinamice care să îmbunătăţească apăsarea la viteze mari. Kitul din fibră de carbon include o extensie pentru spoilerul faţă, noi prize de aer, un eleron uriaş montat în partea posterioară şi un deflector în care au fost fixat evacuările.

Esential 500 de cai putere va avea McLaren 650S GT3.
Inginerii McLaren şi-au îndreptat atenţia şi asupra suspensiei, pe care au calibrat-o pentru circuit.
Lista modificărilor mai include un roll-cage omologat de FIA şi un nou volan, în spatele căruia a fost instalat un display digital special dezvoltat.

Propulsia este asigurată de acelaşi motor V8 de 3.8 litri, limitat de FIA la aproximativ 500 de cai putere, adică resurse identice cu cele ale vechiului MP4-12C GT3.

Şi fiindcă am ajuns din nou la predecesorul său, MP4-12C GT3, Mclaren a anunţat că toate echipele care folosesc vechea maşină vor putea să îşi îmbunătăţească exemplarele cu un kit special. Acesta transformă vechiul MP4-12C GT3 în noul 650S GT3.

Comentarii (1)

  • That's my baby :X
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru