McLaren P1 a fost livrat primului său client: vedeta TV Jay Leno

de Bogdan Mirică
Miercuri, 26.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Supercarul McLaren p1, cel mai puternic model din istoria britanicilor, cu o producţie limitată la numai 375 de exemplare, a ajuns la primul său proprietar. Acesta este nimeni altul decât vedeta de televiziune Jay Leno.

La un an după ce şi-a făcut debutul mondial în cadrul Salonului Auto de la Geneva, cel mai avansat şi mai puternic produs din istoria McLaren a ajuns la primul său client.

McLaren P1: 375 de exemplare, un milion de euro bucata, 916 CP

Supercarul P1, un rival declarat pentru Ferrari LaFerrari, va avea un caracter exclusivist, producţia fiind limitată la numai 375 de unităţi.

Livrarea exemplarelor a început, iar primul client deja a avut ocazia de a-şi parca noul P1 într-un garaj în care se mai află o colecţie impresionantă de maşini. Norocosul proprietar este din Statele Unite şi cochetează de multă vreme cu lumea automobilelor exotice. Surprinzător sau nu, primul dintre cei 375 de viitori posesori de McLaren P1 este nimeni altul decât Jay Leno, fosta gazdă a emisiunii de mare succes „Tonight Show”.

Esential 375 de exemplare McLaren P1 vor fi produse.
916 cai putere oferă noul McLaren P1.
Cu ocazia primirii cheilor, omul de televiziune a imortalizat exemplarul, vopsit în galbenul tradiţional McLaren.
Se pare că Jay Leno s-a lăsat impresionat deja de maşina britanică pe aerodromul Top Gear, într-un episod al propriului show auto, botezat Jay Leno`s Garage.

Propulsia lui McLaren P1 este asigurată de un sistem hibrid, compus dintr-un motor V8 twin-turbo de 3.8 litri, susţinut de un motor electric. Împreună, cele două motoare furnizează 916 CP şi 900 Nm. Constructorul britanic a anunţat că modelul va avea o viteză maximă limitată electronic la 350 km/h, iar acceleraţia de la 0 la 300 km/h va fi realizată în mai puţin de 17 secunde, ceea ce îl face cu cinci secunde mai rapid decât McLaren F1.

Comentarii (1)

  • Asta-i primul P1 din SUA, nu din lume.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru