Noua generație Honda Civic Type R a cucerit circuitul de la Silverstone: Hot Hatch-ul nipon a doborât recordul deținut de vechiul Civic Type R

de Cornel Șocariciu
Luni, 02.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Honda Civic Type R a reușit să doboare timpul de referință (deținut de fostul Civic Type R) pe tur la categoria roți motrice față de pe circuitul de la Silverstone. Hot Hatch-ul nipon a parcurs un tur pe circuitul britanic în 2 minute și 31,32 de secunde.

În urmă cu două luni, Honda a demarat proiectul "Type R Challenge 2018". Noua generație a Hot Hatch-ului Civic Type R va "înfrunta" cinci circuite europene și va încerca să bată recordurile all-time în cadrul categoriei Mașini de serie cu roți motrice față.

În luna mai, noul Civic Type R a reușit să bată recordul de la Magny Cours, iar în urmă cu câteva săptămâni, Hot Hatch-ul producătorului japonez a doborât recordul mașinilor de serie cu roți motrice față de la Spa-Francorchamps.

Acum, Honda Civic Type R a ajuns la Silverstone. Cel mai bun timp obținut pe circuitul din Marea Britanie a fost de 2 minute și 31,32 de secunde. Astfel, noul Hot Hatch-ului nipon bate recordul obținut în 2016 de vechea generație Civic Type R. La volanul modelului japonez s-a aflat Matt Neal, triplu campion în cadrul BTCC (British Tour Car Championship).

"În virajele de mare viteză, Honda Civic Type R are un comportament excelent. Stabilitatea oferită reprezintă rezultatul generat de noile suspensii și de elementele aerodinamice disponibile", a declarat Matt Neal.

Programul "Type R Challenge 2018" mai include încă două circuite europene, iar la volanul noii generații Civic Type R îi vom vedea pe Jenson Button, fost campion de Formula 1 și pe Tiago Monteiro, pilot în cadrul campionatului WTCR (World Touring Car Cup).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru