O lege absurdă sau utilă? Americanii vor să dezactiveze utilizarea telefoanelor mobile atunci când conduci maşina

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 19.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Departamentul pentru Transport al Statelor Unite vrea să blocheze semnalul telefoanelor mobile atunci când şoferii se află într-o maşină în mişcare.

Utilizarea telefonului mobil reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor în întreaga lume, iar unele ţări au adoptat măsuri dure în această privinţă.

Suspendarea permisului sau amenzile usturătoare nu par însă să dea rezultate concrete, motiv pentru care departamentul pentru Transporturi al Statelor Unite propune o lege mult mai dură.

Autorităţile vor să realizeze o tehnologie care să blocheze semnalul unui telefon atunci când detectează că proprietarul se află într-o maşină în mişcare. În acest fel, şoferul nu ar mai putea suna, nu ar mai putea fi apelat şi nu ar mai primi nici notiticari pentru mail-uri sau mesaje.

Urmareste Automarket
Pentru a realiza această tehnologie, oficialii departamentului intenţionează să poarte negocieri cu operatorii de telecomunicaţii şi producătorii de telefoane la începutul anului viitor.

"Suntem determinaţi să oprim utilizarea telefonului mobil la volan.

Planurile noastre pentru dublarea penalizărilor pentru această crimă serioasă ar trebui să acţioneze ca o intimidare puternică. Vom continua să explorăm ce mai putem face pentru a elimina această infracțiune", spune un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Transporturi.

Totuşi, o astfel de lege ar împiedica utilizarea telefoanelor mobile inclusiv de către pasagerii maşinilor, chiar dacă aceştia nu se află la volan.

În Statele Unite, pedepsele pentru utilizarea telefonului mobil la volan sunt foarte dure şi includ suspendarea permisului pentru şoferii care tocmai au obţinut permisul. În plus, dacă accidentul are victime, şoferul poate primi închisoare pe viaţă.

Via Metro

Comentarii (4)

  • hint: sa opreasca convorbirile fara hands-free aflate in miscare.
    desi sincer, pt unii e periculos chiar si asa.
    plus ca ceva in ureche iti strica perceptia echilibrului.
    4 4
  • Doua probleme:
    1. Poate vreau sa fiu sunat si voi opri pe dreapta sa vorbesc , acolo unde spatiul permite.
    2. Ce facem cu telefoanele pasagerilor?, ei nu conduc masina
    5 2
  • arogantul
    bine bine, dar sunt oameni care isi leaga telefoanele la masini si pot sa auda ce spun ceilalti prin difuzoarele masinii nu printrun dispozitiv plasat in ureche
    10 1
  • nu, mai bine, fac ei un sistem care sa se lege la bluștuțul telefonului si la operator ... si sa-ti dea amenda cand vede ca esti in masina si vorbesti aiurea ? (plus gps, si altele ... poate chiar o logare a soferului la softul masinii fara de care nu poti pleca de pe loc, asa cum facea BruceWillis intr-un fil in care ii salva pe toti)
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru