OFICIAL: Honda va alerga în WTCC cu noul Civic

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 03.02.2012
Honda va participa din acesta an în competiţia WTCC cu versiunea europeană a noului Civic. Maşina va fi dezvoltată de Mugen şi JAS Motorsport.

Impulsionaţi de succesul unor mărci ca Chevrolet şi Seat, dar şi dornici să câştige cât mai mult capital de imagine pentru Civic, cei de la Honda au anunţat oficial că vor participa în sezonul curent de WTCC. Pentru a putea face faţă provocărilor impuse de programul competiţional, japonezii au apelat la ajutorul diviziei lor de tuning, Mugen, precum şi la specialistii JAS Motorsport.

În timp ce Mugen se va ocupa de producţia motorului gândit de centrul de cercetare şi dezvoltare Honda. Sub capotă se va afla un motor cu patru cilindri, de 1.6 litri, supraalimentat, dezvoltat în conformitate cu specificaţiile FIA Super 2000. Cei de la JAS vor dezvolta restul maşinii de concurs, bazată pe versiunea Civic vândută în Marea Britanie.

Honda se va mulţumi cu doar câteva curse inaugurale anul acesta, desfăşurate în Japonia, China şi Macau. Abia din 2013 Honda va tura motoarele la putere maximă şi va alerga în fiecare etapă de WTCC.

Takanobu Ito, preşedintele executiv Honda, a declarat: "Am luat decizia de a participa în WTCC cu versiunea europeană a lui Civic.

Vom dezvolta un motor complet nou pentru acest proiect. Suntem foarte entuziasmaţi să luăm startul în această competiţie."

via | motorward

Comentarii (1)

  • MAsina arat tare misto in kit-ul asta!
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru