Pilotul danez Allan Simonsen a decedat în urma accidentului suferit la Le Mans

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 22.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pilotul danez Allan Simonsen a suferit un accident serios la 10 minute după startul cursei de 24 de ore de la Le Mans. În ciuda eforturilor medicilor, pilotul Aston Martin a decedat la spital.

Urmareste Automarket
Cursa de 24 de ore de la Le Mans a fost întreruptă la 10 minute după start în urma unui accident violent suferit de Aston Martin-ul cu numărul de concurs 95. Cursa a fost neutralizată timp de o oră cu ajutorul Safety Car-ului și ulterior reluată. La volanul Aston Martin-ului oficial înscris la categoria GTE Am se afla pilotul danez Allan Simonsen.
Acesta fost preluat de o ambulanță și inițial s-a raportat că este conștient și comunică cu medicii. O oră mai târziu, un comunicat oficial din partea organizatorilor anunța că pilotul danez în vârstă de 34 de ani a încetat din viață în urma rănilor suferite. 

Simonsen plecase din pole-position-ul clasei GTE Am și a ieșit violent în decor în virajul Tertre Rouge cauzând avarii serioase atât mașinii de concurs, cât și barierelor de siguranță de pe marginea circuitului. Comunicatul oficial din partea ACO mai spune că familia pilotului a fost informată de David Richards, directorul echipei Aston Martin Racing. La cererea familiei, echipa nu s-a retras din cursă. Simonsen se afla la al șaptelea start în cursa de 24 de ore de la Le Mans. 

Simonsen este prima victimă în cursa de 24 de ore de la Le Mans de la moartea lui Sebastien Enjolras din 1997, acesta decedând în urma unui accident suferit în precalificări. Ultimul accident mortal în timpul cursei propriu-zise a avut loc în 1986, când a decedat pilotul Jo Gartner.

Comentarii (7)

  • pacat !!
    sa-i fie tarana usoara ! :(
    4 0
  • nr.. de concurs e 97 , nu 95. Modificati greseala!
    4 0
  • Trist. Macar a murit facand ce ii placea mai mult.

    Pe o alta nota, as dori sa laud comentatorii de pe Eurosport, fac o treaba excelenta. Ti-e mai mare dragul sa urmaresti motorsport cand ai comentatori pertinenti. Nu sta treaba diferit nici la ciclism sau MotoGP.
    48 0
  • R.I.P
    12 1
  • R.I.P.
    1 1
  • bolovan
    Dupa unele informatii (eurosport) se pare ca omul a suferit un infarct inaintea accidentului. Si se pare ca asta a fost cauza accidentului...si nu o eroare de pilotaj.
    3 0
  • "Hadouken"
    Pe acelasi ton spun la fel ca tine merita toata aprecierea comentatorii Eurosport.Totul la nivel profesionist,ma bucur ca pot urmari astfel de competitii,din nefericire mai apar si astfel de accidente,toata aprecierea pentru cei care isi asuma riscurile unei competitii obositoare precum cea de la Le Mans.Simonsen va ramane in istoria acestei competitii.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru