Primul teaser video cu viitorul Skoda Kodiaq RS: suspensie adaptivă, motor diesel de 240 CP și echipamente de top

de Cornel Șocariciu
Joi, 13.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat primul teaser video cu viitorul SUV de performanță Kodiaq RS. Modelul va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Paris din luna octombrie și va avea un motor diesel de 240 CP și tracțiune integrală.

Skoda continuă campania de promovare a viitorului Kodiaq RS. Primul SUV de performanță din istoria producătorului ceh va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Paris, eveniment care își deschide porțile la începutul lunii octombrie.

Acum, reprezentanții din Mlada Boleslav au publicat primul teaser video cu noul Kodiaq RS. În clipul pregătit de cehi vedem cadre filmate pe linia de asamblare, dar și scene în care putem admira o serie de detalii de interior și exterior.

Skoda spune că noul Kodiaq RS va putea fi comandat în noua nuanță de caroserie Race Blue, iar standard, SUV-ul va beneficia de faruri full-LED. Tot standard, cehii oferă instrumentarul digital de bord denumit Virtual Cockpit, suspensia adaptivă, transmisia automată și sistemul de tracțiune integrală.

Pentru moment, Skoda Kodiaq RS va fi disponibil doar cu un motor diesel. Cehii au pregătit propulsorul de 2.0 litri BiTDI de 240 CP. Cehii nu au anunțat și valoarea cuplului, însă pe Volkswagen Passat și Tiguan, același motor diesel generează 500 Nm.

Dynamic Sound Boost este noul sistem pe care cehii l-am pregătit special pentru Kodiaq RS.

Tehnologia folosește datele oferite de sistemele mașinii pentru a modifica sunetul produs de motor în funcție de modul de rulare selectat.

Programul de teste pregătit de Skoda a inclus și o "vizită" pe circuitul german de la Nurburgring. La volan s-a aflat Sabine Schmitz, iar SUV-ul producătorului din Mlada Boleslav a avut nevoie de 9 minute și 29.84 de secunde pentru a parcurge un tur. Astfel, Kodiaq RS a devenit cel mai rapid SUV cu 7 locuri de pe Iadul Verde.

Comentarii (3)

  • Interesant cum un diesel de serie a ajuns să egaleze puterea litrică a unui benzinar *aspirat* de top de-acum două decenii (Honda S2000, 240 CP/8.300 rpm, capabil de 9.000 rpm). Ca să nu mai vb. de cuplu (500 Nm vs. 208.)
    Mă întreb de ce VAG n-a apelat la TSI-ul 2.0 de 280-290 CP. Și cum rămîne cu fiabilitatea dieselelor (legendară cîndva) e o altă întrebare fără răspuns prea clar.

    P.S. Inutil să mai repet ce cred despre alăturarea noțiunilor SUV și sportivitate.
    10 0
  • cu toate eforturile facute kodiac nu va fi mai dinamic si nici nu va sta mai bine pe viraje decat un Golf de serie cu motor de 150 TDI...care se poate cumpara la jumatate din pretul skoditei.
    8 0
  • SIMPLE MINDS
    @kiro Cu permisiunea d-voastra ,convins fiind ca voluntar n-ati precizat turatia la care este obtinuta valoarea maxima de cuplu:7500,si asta doar pentru ai *proteja* pe cei care in jurul valorii de 1500 rpm identifica beatitudinea propulsoarelor.:-)) Un chiar banal 208 Nm/7500 rpm vs 500 Nm *regasiti* doar prin contactul,chiar si fortuit ,a pedalei de acceleratie cu siretul pantofului.:-))Despre *record* sper doar ca miss/missis Sabine sa nu genereze idei la adresa celorlalte edificii cu 7 locuri ,bazandu-ma dealtfel pe maturitatea oponentilor.:-))
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru