Prodrive isi anunta monopostul F1

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 01.02.2007
Prodrive a anuntat oficial lansarea monopostului sau in luna decembrie a acestui an.

David Richards, boss-ul Prodrive, a confirmat inceperea testelor primului monopost Formula 1 si lansarea acestuia in luna decembrie. O noua uzina, similara cu cea din imagine, isi va deschide portile la mijlocul anului 2008 iar echipa tehnica poarta negocieri cu potentiali parteneri care sa asigure o caroserie si un tren de rulare potrivite.

Zvonuri anterioare anuntau ca Mercedes va furniza motorul, aceasta mutare facand din Prodrive o echipa satelit a McLaren Mercedes, asa cum este Scuderia Toro Roso pentru Red Bull Racing sau Super Aguri pentru Honda. Ziarul german Express a anuntat si ca Ron Dennis ar avea de gand sa cumpere actiuni la Prodrive folosindu-se de cei 160 de milioane de dolari castigati de pe urma actiunilor la McLaren.

Prodrive a invins competitori duri pentru a intra in industria Formulei 1. Nume mari precum Carlin Motorsport, Direxiv (echipa lui Jean Alesi, sustinuta de McLaren), presedintele Minardi, Paul Stoddart si chiar Eddie Jordan, fostul boss Jordan s-au recunoscut invinsi.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru