Raliul Safari, aproape anulat

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 11.01.2008
Dupa lovitura data Raliului Dakar in acest an, un alt eveniment de top din Africa ar putea fi anulat.

Dupa decizia suprinzatoare de anulare a Dakarului, de anul acesta, un serios motiv de ingrijorare planeaza asupra unei alte competitii de anvergura de pe continentul african: Raliul Safari.

Kenya, tara care gazduieste in mod traditional acest raliu este macinata de tulburari interne, dupa alegerile prezidentiale de pe 27 decembrie.

Confruntarile violente dintre sustinatorii liderului de opozitie Odinga si cei ai actualului presedinte Kibaki s-au soldat cu peste 300 de morti si circa 250.000 de refugiati. Ramane de vazut daca federatia kenyana mai poate asigura buna desfasurare a raliului in aceste conditii de instabilitate politica.

Etapa in campionatul IRC, Raliul Safari 2008 are programat in saptamana Pastelui catolic startul festiv si o superspeciala in centrul capitalei Nairobi. Lungimea totala a traseului este de 800 km, dintre care 300 in regim de proba speciala. Lista de inscrieri se va deschide pe 15 ianuarie, timp in care cei interesati pot trimite cererile pana pe 7 martie.

Din ratiuni logistice, organizatorii au limitat numarul de participanti la 60.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru