Range Rover SVAutobiography, cea mai opulentă şi mai puternică expresie a SUV-ului englez

de Bogdan Mirică
Luni, 30.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover şi divizia sa de personalizare Special Vehicle Operations vor lansa în cadrul Salonului de la New York noul Range Rover SVAutobiography, cel mai opulent SUV creat vreodată de britanici.

Cu numai câteva zile înainte de prima zi de presă a Salonului Auto de la New York, Land Rover şi divizia sa dedicată modelelor exclusiviste (SVO – Special Vehicle Operations) au dezvăluit cel mai opulent şi mai performant Range Rover creat vreodată: SVAutobiography.

Modelul britanic adoptă o culoare Graphite Atlas pentru caroserie, o grilă cromată şi patru ţevi de eşapament din inox. Clienţii pot opta şi pentru un finisaj în două culori la nivelul caroseriei: un acoperiş vopsit în Santorini Black şi o altă nuanţă contrastantă dinte cele nouă disponibile.

Cele mai importante îmbunătăţiri au loc în habitaclu, acolo unde clienţii vor fi răsfăţaţi cu elemente din aluminiu solid, inserţii de lemn nobil, detalii lucrate manual, mese retractabile pentru cei de pe locurile din spate şi chiar un frigider pentru şampanie.

Tot din seria ”confortul unei case”, Range Rover SVAutobiography vine cu pahare speciale, cu umeraşe din aluminiu pentru agăţarea hainelor şi cu un set de covoraşe din lână de cea mai bună calitate.

Scaunele noului Range Rover SVAutobiography se pot înclina şi au suport pentru picioare.

Esential 550 de cai putere oferă cea mai puternică versiune a noului Range Rover SV Autobiography.
5.5 secunde sunt necesare SUV-ului Range Rover SV Autobiography pentru a atinge 100 de km/h.
Pe lista detaliilor care vor face deliciul publicului se numără şi o podea din aluminiu şi lemn pentru portbagaj, care se extinde în afara maşinii.
Pentru ocazii speciale, podeaua extensibilă din lemn şi aluminiu poate susţine două scaune Windsor din piele, create special pentru contemplarea naturii înconjurătoare.

Noul Range Rover SVAutobiography va fi disponibil alături de trei motorizări, dintre care două dieseluri şi unul pe benzină. Acesta din urmă este un V8 de 5.0 litri, capabil să dezvolte 550 de cai putere şi 680 de Nm, adică suficient pentru un sprint de la 0 la 100 de km/h în 5.5 secunde şi o viteză maximă de 225 km/h.

Noul Range Rover SVAutobiography este programat să ajungă pe piaţă în vara acestui an, cu un preţ care va sări uşor peste 150.000 de euro.

Comentarii (11)

  • Treceti-ma pe lista cu unul.
    De fapt as lua chiar doua...
    4 5
  • Ba, esti nebun?...
    5 1
  • Ivanoff
    Taticul luxului, fara indoiala rupe S class masina tiganeasca.....
    10 18
  • mishazaitev
    Mo, Ivanoff mo, ce romanca-i Frau Merkel, mo, ca se da cu S Klass, mo!
    Sha Clarkson ala mo, tot un tagan mo, ca n-a avut decat dacat 4 Mertzane, manca-t-as!

    S-apoi mo, haidi sa-ti mai da cateva exemple de jantalmani fani ai masinilor de peste maneca... pardon mo, da peste Canalu' Manecii:

    Famelia Becali, mo. Nu e romani, da' e neste intelectuali sukari, mo! Neste exemple da educatia corespunzatoare! Numai in Roicerolsuri si Rangeuri s-a plimbat. A avut ala mai candriu, Jiji, neste derapaje cand a vrut sa se dea jmecher, da i-a trecut, mo, ca a nu prea stie multi de Maibah in Romania si nu intorecea nimeni capu dupe el!

    Baiatu' bulibasei de Sintesti, n-a avut dacat doua Ranger Roveruri Sport pana acum. Mai mult nu si-a permis sireacu' ....

    Da', mo Ivanoff, dupa expresia asta, "taticul luxului" parca tu ai fi sefu ' la bani, mo! Asa o expresie bengoasa, scrisa da asa un gagiu educat ca tine, ne face sa ne dam seama da unde te pricepi tu asa de bine la trebile tiganesti! Da' nu putem, mo, sa uitam ca mai ezista si tagani cu Vogue si pitipoance Evoque.

    Hai, te trais baftalo!
    15 3
  • Ivanoff
    @mishazaitev, vorbesti bcam mult de tigani....traiesti pe langa ei ? :)))
    4 6
  • Scorpionul_negru
    Rolls Royce-ul suv_urilot.
    1 1
  • Elegant ! Englezesc ! Excelent !
    2 1
  • mishazaitev
    Da mai Ivanoff, ai ghicit! Traiesc pe langa ei si printre ei, asa cum o facem noi toti de altfel. Diferenta dintre miine si tine este aceea ca eu nu defechez in pantaloni daca o cefa lata ma priveste incruntat, dar nici nu mi-e rusine sa recunosc ca am intalnit tigani extraordinari pe a caror omenie pun mult mai mult pret decat pe a multor romani neaosi. Spre deosebire de tine, eu nu am frustrari si prin urmare, daca-mi place o masina si mi-o permit, n-am sa-mi refuz placerea de a mi-o cumpara doar pentru ca o sa vina un limitat ca tine sa-mi spuna ca am masina tiganeasca. De fapt, atitudinea asta a ta si a altora nu vine din prea mult rafinament sau din prea multa cultura, ci tocmai din necunoastere. Daca ai stii ca unele dintre primele masini prsonale ale printilor Regatului Unit au fost niste Golfuri, poate ca n-ai mai infiera atat masinile germane. Sau poate, totusi, ai face-o avand in vedere faptul ca paranoia pe care o manifesti te poate determina sa spui ca si casa regala a Marii Britanii e, de fapt, o familie de tigani, doar pentru ca nu foloseste NUMAI masini japoneze.
    4 3
  • mishazaitev
    Ia uita mo, Ivanoff la ezemplu' asta da rafinament britanic:

    http://www.cancan.ro/actualitate/intern/cele-mai-scumpe-masini-din-lume-au-defilat-prin-timisoara-la-o-nunta-tiganeasca-177492.html
    1 1
  • Ivanoff
    Mey Misule, mey, ma ''incanta'', prezenta matale la ''lostrita'' . Cu cat vinzi tuciurile ? Nu ne inveti si pe noi cateva cuvinte tiganesti , daca tot traiesti printre tigani? Cum era aia ? : Parle per romane' ? Sau aia de se aude pe geam la baiejjjii cu Martzane? Aia , pe sistemul - Sa moara dusmanii mei, mi-am luat Marsadas Bantz decatepabil din ''Al Vegas'' si i-am pus numere de ''DanArmenca'' :)))))))

    Daca tot vrei sa ne exprimam in expresii cat mai lingvistice din punct de vedere literal, cred ca ar fi cazul sa-i spunem ''rromi'' nu ''tigani'' . Stiu, sunt si rromi extraordinari, iar asta o zic fara ironie, dar marea majoritate sunt scursuri care se ocupa cu talharii, si alte lucruri rele. Intelegi mey Misule mey ? Amintesti cam des de printul din Regatul Unit, dar uiti de celalatl printi.: Printul Albert 2 de Monaco, care ce sa vezi ? La nunta si-a comandat fix un Ls600HL Landaulet, iar invitatii de familie erau transportati cu inca 100 de modele Ls600Hl, iti spune ceva mey Misule mey ? Toate cele bune !

    PS:Cat despre cultura mea automobilistica, nu-i cea mai buna poate . Dar pe langa ce se scrie aici zilnic ( nu ma refer la tine ), este cu siguranta berechet de bogata. Daca ai observat asta, de cat timp comentez eu pe AM, nu m-am legat de comentariile tale, si asta fiindca le consider de bun simt, kit ca iti expui un feedback negativ fata de unele marci degeaba, e parerea ta si ti-o respect. Stiu ca am fost cam ironic mai sus, la fel si tu, dar asa ne mai ''debarasam'' de stresul cotidian :))))
    0 2
  • mishazaitev
    Ivanoff tata, tocmai asta nu vrei tu sa intelegi, pentru ca nu cred ca nu poti sa intelegi! Si anume faptul ca tu esti cel care ti-ai facut o obsesie din a blama marcile germane, nu eu din a le critica pe cele japoneze. Ar fi culmea sa fiu eu cel care "expune un feed-back negativ" despre marcile japoneze, atata timp cat eu posed un Subaru si intentionez sa-mi cumpar un off roader care e posibil sa fie japonez. Ca asta nu ma impiedica sa posed si o masina germana care sa-mi placa, e altceva.

    Si inca ceva, spui mai sus "amintesti cam des de printul din Regatul Unit". Iar eu te intreb, care "cam des"? Ca eu nu stiu sa mai fi amintit decat maxim odata. Nu e asta o dovada a faptul ca e suficient sa-ti intre o chestie in cap ca sa-i dai rand de obsesie?
    Legat de faptul ca afirmi ca sunt familii princiare care folosesc alte masini, asta e o alta dovada de logica stramba.Inteleg sa-mi spui asta daca eu as fi afirmat ca Lexus e o masina tiganeasca, dar nu am facut asemenea remarci legat de nicio marca. Pot spune ca, punctual, nu mi-a placut o masina sau ca mi-a placut alta,dar, spre deosebire de tine nu dau propriilor mele opinii conotatii sociale sau interetnice.

    Cat despre tigani, prefer sa nu mai comentez. Sa stii ca n-am vazut tigan caruia sa-i para rau ca-i zici "tigan" si nu rrom.
    Iti spun doar ca daca stii sa le impui respect, te vor respecta. Tu probabil nu stii ...
    Ti-am aratat ca si tiganii se dau si cu Rolls si cu Bentley, adica cu masini pe care tu le consideri apanajul exclusiv al celor cu sange albastru. Au si Lexus-uri, slava domnului, au cam tot ce-i ajuta sa iasa in evidenta. Si stii de ce pentru ca profita de oameni cu idei preconcepute ca tine si se amuza de de faptul ca unii pot fi atat de incuiati incat sa nu-si mai cumpere un brand pentru ca il au ei.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru