Renaşterea unei legende: adevăratul succesor al supercarului McLaren F1 va avea 700 CP şi va costa 2.5 milioane de euro

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren dezvoltă un supercar cu 3 locuri care va reprezenta adevăratul succesor al modelului F1 şi va avea un motor de peste 700 CP. Noul model ar putea apărea în 2018 pentru un preţ de aproape 2.4 milioane de euro.

McLaren a decis că este momentul oportun să înceapă dezvoltarea unui succesor adevărat pentru celebrul model F1 din anii '90.

Potrivit publicaţiei Autocar, supercarul nu a primit încă un nume oficial, însă va avea 3 locuri în aceeaşi configuraţie ca şi predecesorul său: un loc poziţionat central flancat de două locuri amplasate în stânga şi, respectiv, dreapta. Pentru a realiza acest lucru, constructorul britanic va aduce unele modificări importante la şasiul din fibră de carbon.

Avem informaţii de bază şi despre specificaţiile tehnice: supercarul va avea un motor V8 biturbo de 3.8 litri care va furniza peste 700 CP şi nu va beneficia de propulsie hibridă. Sursa citată afirmă că viteza maximă va depăşi 322 km/h, în timp ce performanţa de la 0-100 km/h nu va fi mai bună de cele 2.9 secunde ale modelului McLaren 675.

Urmareste Automarket
Pentru moment nu există detalii concrete despre interior, însă surse din cadrul producătorului afirmă că acesta "va fi mai aproape de o operă de artă decât de cel specific unei maşini".

Supercarul este dezvoltat de divizia McLaren Special Operations sub numele de cod BP23, o referinţă la Bespoke Project Two şi la designul cu 3 locuri.

Aparent, doar 64 de unităţi vor fi construite, la fel ca şi în cazul originalului McLaren F1.

Lansarea ar urma să aibă loc în cursul anului 2018, iar preţul estimat de vânzare este de 2 milioane de lire sterline, echivalentul a circa 2.4 milioane de euro.

Via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru