RS Spyder, spre Le Mans

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 28.09.2006
Printre exponatele Porsche de la Paris se va numara noul monopost de curse RS Spyder. Se pare ca acest bolid isi incepe cursa spre victoria de la Le Mans din capita Frantei.
Porsche a adus la Salonul Auto de la Paris, in premiera mondiala, bolidul RS Spyder.

Dezvoltat la centrul Porsche din Weissach de langa Stuttgart masina de curse este o evolutie a prototipului care concureaza in American Le Mans Series (ALMS). Noul RS Spyder isi va face debutul international anul viitor.

Porsche a construit acest monopost in concordanta cu regulile French Automobile Club de’l Ouest (A.C.O.) ceea ce inseamna ca aceasta masina va putea concura in Le Mans Series (ALMS), European Le Mans Series (LMS) sau in cursa de 24 h de la Le Mans.

Pentru a putea concura in diferite genuri de curse, noul RS Spyder va suferi modificari la caroserie si la setarile aerodinamica in urma testelor din tunelul aerodinamic.

Bolidul este propulsat de un motor V8 de 3.4 litri cu cilindri dispusi in unghi de 90 de grade, motorul este capabil sa dezvolte 503 CP la 10.300 rpm.

Noul RS Spyder cantareste 775 kg si este dotat cu o cutie de viteze automata in sase trepte. O atentie deosebita a fost acordatga sistemului de directie, circuitelor electrice si sistemului hidraulic.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru