Și mașinile electrice au recall-uri: Chevrolet Bolt, "fratele" american al lui Opel Ampera-e, chemat în service pentru probleme la baterie

de Daniel Popescu
Luni, 28.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste 10.000 de unități Chevrolet Bolt sunt rechemate în service din cauza unei defecțiuni la baterie în urma căreia mașina electrică se poate opri brusc pe șosea în timpul mersului.

Chevrolet Bolt s-a remarcat pe segmentul mașinilor electrice prin autonomia generoasă de 520 de kilometri, însă modelul american înrudit cu europeanul Opel Ampera-e nu este scutit de defecțiuni tehnice la acumulator.

Constructorul american a avertizat peste 10.000 de clienți că există pericolul ca mașina să se oprească brusc pe șosea în timpul mersului din cauza unei defecțiuni la celulele bateriei produse de partenerii de la LG Chem.

Cele circa 10.000 de mașini vor fi rechemate în service, iar Chevrolet va înlocui întreaga baterie cu una nouă. Unul dintre proprietarii Chevrolet Bolt care a suferit de o astfel de problemă a relatat modul în care s-a produs incidentul.

"Aveam o autonomie rămasă de circa 160 de kilometri. După câteva secunde de la primirea unui semnal de alarmă, volanul a tremurat, iar mașina s-a oprit brusc în mijlocul drumului. Când m-am uitat pe bord, autonomia scăzuse la numai 15 kilometri", explică Brad Berma.

Cei de la Chevrolet afirmă că se așteaptă ca numai 1% din lotul de 10.000 de unități chemat în service să aibă această problemă.

În mod normal, dacă autonomia estimată scade sub o anumită valoare, mașina electrică intră într-un mod de lucru special în cadrul căreia viteza maximă este limitată la numai 10-20 km/h, pentru ca șoferul să poată parca în siguranță.

Via Electrek

Comentarii (1)

  • Ce atatea probleme distributie lant, turbina, nox, airbag etc Vine moda problemelor " de baterie" si nu numai...
    Va urma....
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru