Skoda Kodiak, fratele ceh al lui Volkswagen Tiguan, este botezat după o specie a ursului brun

de Bogdan Mirică
Marti, 22.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda finalizează procesul de dezvoltare al noului său SUV cu cinci și șapte locuri. Mașina este așteptată să se numescă Kodiak și să împrumute multe elemente de la noul Volkswagen Tiguan.

Nu mai este un secret pentru nimeni că Skoda plănuiește să ia parte la duelul încins din segmentul SUV-urilor medii. Constructorul ceh se va folosi de experiența părintelui Volkswagen pentru a da naștere unui model complet nou, poziționat deasupra actualului Yeti.

Deși mai multe surse credeau că Skoda va păstra obiceiul de a-și boteza mașinile cu numele unor personaje mitice invernale (Yeti sau Snowman), publicația germană AutoBild susțin că noul crossover va purta numele Kodiak, inspirat de o subspecie a ursului brun.

Dezvoltat pe platforma modulară MQB a noii generații Volkswagen Tiguan, noul Skoda Kodiak va avea o lungime de aproximativ 4.75 metri și va avea un preț de pornire cuprins între 23.000 și 24.000 de euro.

Urmareste Automarket
Așeptat să fie prezentat oficial în fața publicului cu ocazia Salonului Auto de la Paris, în octombrie 2016, noul Skoda Kodiak ar urma să fie disponibil în două variante de caroserie: una cu cinci și alta cu șapte locuri.
Ambele vor folosi motorizări diesel și benzină similare cu cele pe care le va oferi și noul Tiguan. Producția va fi asigurată de uzina Skoda din Kvasiny, amplasată tot în Cehia.

Pentru a se asigura că ofensiva sa este completă, Grupul Volkswagen are în plan și lansarea unui SUV similar în gama Seat.

via carscoops

Comentarii (15)

  • O alta piesa de colectie a la FakeVAG, aceasta se cheama : INDEZIRABIL
    25 54
  • razvanis
    Madalescu.--- de ce iti consumi energia si nervii comentand articole despre produse indezirabile? Asta chiar nu inteleg.
    45 15
  • Cazanele nemtesti din ce in ce mai hidoase......prefer plastic "ieftin " decat sa stau numai prin serviceuri "asa face toate"
    37 39
  • mai bine-i ziceau Kojak, daca tot va fi un Tiguan mai "chel"
    56 20
  • Bravo, Gigi_frana! Bine punctat.
    23 17
  • Sergiu
    Un conservatorism desuet si sinucigas. Chiar n-au niste designeri astia la Skoda?
    7 2
  • Japo japo
    Hai ca au inceput sa comenteze fanii japonezelor despre viitoare masina Skoda. Voi vorbiti, uitati-va la design-ul ala tip Pokemon al masinilor japoneze si apoi sa comentati. Bata-va Pikachu sa va bata!
    42 32
  • Wurst&Bere SH
    @Japo japo Ce design Pokemon visezi la Mazda, Subaru si Honda? Sau iar ai mancat wurst reciclat si bere la pet, amabele produse de o batranica cuminte din Germania?

    Skoda nu are design, are doar un pret bun (macar atat spre deosebire de varul VW).
    30 29
  • VozWagist
    Masina mea de tuns iarba , cu motor Honda deci japoneza, are "design" mai fain :) :)
    5 9
  • Kodiak este o insula pe care traieste aceasta subspecie a ursului brun. Vorbim de un grizzly ceva mai barosan. -::)))

    Cand vad eternele dispute intre fanii marcilor germane si cei ai marcilor japoneze, ma umfla rasul. Avand in vedere ca posed si o masina japoneza si un germana, ar trebui sa-mi dezvolt o personalitate duala compusa din doua laturi antagonice care sa zbiere neancetat una la alta!
    21 1
  • @Sake and brainwash
    Ha ha ha....design la Honda, Subaru sau Toyota? Sa le luam pe rand: Honda CRV si HRV sunt cu adevarat CUTII iar Civic e desenata de un designer matrafoxat. La Subaru toate modelele au un design muult mai patratos decat al concurentei germane. Next, Toyota: ce parere ai de Auris si Avensis? Eu zic ca daca pui rigla pe ele o sa-ti dea dreptunghiuri de toata frumusetea. Mazda ce mai spala din pacate, dar e o marca cu o fluctuatie foarte mare a calitatii si fiabilitatii (vezi MX5 cu o rata de 78% a defectelor in US).
    14 11
  • Nelu.Pantofaru
    @@Sake, boss, te-ai uitat cumva la Civic 2016 modelul din state? Honda HRV cutie? De pe ce planeta vii? Cutie poti sa spui ca este Skoda Yeti nu HRV. Design patratos la Subaru? Ma faci sa rad. La Toyota, designul este discutabil, fiind si acolo modele mai frumoase si mai putin frumoase, oricum, bine pentru ei ca inca nu au dat copy-paste la toata gama lor.
    10 8
  • razvanis
    Cata ura, nu inteleg, totusi jigniti majoritatea clientilor. Nu uitati ca Octavia e cel mai vandut model de import de vreo 3-4 ani la rand.
    Chiar toti sunt batuti in cap si sunteti voi luminati?
    De ce atata aroganta si ura?
    17 5
  • Nelu.Pantofaru
    Da, pentru ca cel mai bun VW este Skoda Octavia, o spun acum si o voi spune mereu. Si nu , nu este ura.
    15 2
  • ba...daca vreti design,luati-va un kadjar..
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru