Skoda va depăşi un nou record de vânzări: a ajuns deja la un milion de maşini vândute în primele 11 luni ale anului

de Daniel Popescu
Vineri, 25.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a comercializat un milion de maşini până la jumătatea lunii noiembrie, astfel că va depăşi un nou record de vânzări în acest an. Peste o treime dintre unităţi sunt Octavia.

Anul 2016 este unul prolific pentru Skoda, în ciuda scandalului Dieselgate care a afectat Grupul Volkswagen. Constructorul ceh a anunţat că, din ianuarie şi până la jumătatea lunii noiembrie, a reuşit să vândă un milion de unităţi, performanţă atinsă cu aproximativ o lună mai devreme decât în 2015.

Prin urmare, este cert că Skoda va reuşi să doboare recordul de vânzări, în condiţiile în care anul trecut a vândut 1.055.500 unităţi. Va fi al treilea an consecutiv în care Skoda depăşeşte pragul de un milion de unităţi, întrucât şi în 2014 a reuşit să ajungă la acest prag psihologic (1.037.200 unităţi).

Urmareste Automarket
Deloc surprinzător, Skoda Octavia este cel mai bine vândut model al constructorului: cu 361.000 de unităţi livrate, celebra compactă deţine peste o treime dintre vânzările Skoda, în timp ce nava amiral Superb a înregistrat o creştere de vânzări de 85%, la 115.000 de exemplare.

Skoda are toate şansele să doboare recordul de vânzări şi anul viitor, mai ales că noul SUV Kodiaq va fi disponibil pe piaţă începând din luna februarie.

Singurul semn de întrebare planează asupra faceliftului pentru Octavia, care a generat numeroase controverse în privinţa designului. "Vom continua creşterea şi în 2017, iar noul Skoda Kodiaq va juca un rol esenţial în asta. Acest model va extinde gama noastră de produse în segmentul SUV aflat în continuă creştere", explică Bernhad Maier, CEO-ul Skoda.

Via Skoda

Comentarii (2)

  • Păcat ca fiabilitatea motorului lasă foarte mult de dorit. Actualii posesori ai acestei mărci sunt convins ca îmi dau dreptate.
    1 9
  • @Nicu - fiabilitatea carui motor? Sau nu faci diferenta intre ele...
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru