Sold out! Ambele exemplare Aston Martin CC100 Speedster au fost cumpărate

de Mircea Meșter
Vineri, 26.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conceptul Aston Martin CC100 Speedster, dedicat centenarului mărcii britanice, a fost produs în două exemplare, ambele fiind cumpărate imediat de doi colecţionari cu dare de mână.

Esential 2 exemplare a produs Aston Martin din conceptul CC100 Speedster.
Dacă v-aţi plănuit să puneţi bani deoparte lună de lună pentru a cumpăra unul dintre cele doar două exemplare produse din conceptul Aston Martin CC100 Speedster, avem veşti proaste. Pe de o parte, preţul este atât de secret încât nu-l ştiu decât cei care se arată direct interesaţi de acestea. În al doilea rând, ambele exemplare şi-au găsit deja proprietarii, iar Aston Martin nu are de gând să producă o serie adiţională, chiar dacă cereri există.

Vă reamintim că prototipul CC100 Speedster este construit cu ocazia centenarului mărcii din Marea Britanie (CC înseamnă Concept Car, iar 100 este referinţa la vârsta mărcii). Cele două exemplare anunţate au drumuri paralele în viaţă: dacă primul a ajuns în posesia unui colecţionar care a ales să îl afişeze atât la Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, cât şi în weekend-ul Goodwood Festival of Speed şi la festivităţile centenarului Aston Martin de la Kensington Gardens din Londra, a doua maşină este destinată unei colecţii statice ale unui colecţionar care a decis să rămână anonim.

Aston Martin CC100 Speedster preia conceptul de construcţie a modelului DBR1, cu care Aston a câştigat în 1959 Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Caroseria construită din fibră de carbon reuşeşte să scadă masa proprie a modelului până la doar 1200 de kilograme, iar sub capotă se află un V12 de 6.0 litri grefat de pe V12 Vantage şi Vanquish. Deşi nu se ştie puterea totală dezvoltată de ansamblul motor, conceptul face 0-100 km/h în doar 4.0 secunde, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 290 km/h.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru