Un Aston Martin DBR1 pilotat de Stirling Moss a devenit cea mai scumpă mașină britanică din lume: 19 milioane de euro

de Daniel Popescu
Marti, 22.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Aston Martin DBR1 din 1956 care a fost pilotat de celebrul Stirling Moss a fost vândut la licitație pentru 17.5 milioane de lire sterline, echivalentul a 19 milioane de euro, și a devenit astfel cea mai scumpă mașină britanică.

Stirling Moss este considerat cel mai bun pilot care nu a câștigat niciodată titlul mondial în Formula 1, în ciuda faptului că a ocupat de patru ori locul doi, iar în alte trei sezoane a terminat pe poziția a treia. În același timp, Aston Martin DBR1 este considerat cel mai important model din istoria brandului britanic.

Acestea sunt doar două dintre motivele pentru care un Aston Martin DBR1 pilotat de Stirling Moss a fost vândut la o licitație pentru 17.5 milioane de lire sterline, echivalentul a circa 19 milioane de euro.

Este vorba chiar despre primul exemplar construit, cunoscut drept DBR1/1, dezvoltat pentru ca Moss să participe la Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Mașina nu a reușit însă să treacă linia de sosire din cauza unei defecțiuni tehnice survenite în turul 240, însă Moss și-a luat revanșa în cursa de 1.000 de kilometri de la Nurburgring din 1959.

Exemplarul este echipat cu un motor de 3.0 litri care generează 305 cai putere și a fost întreținut de specialiștii de la R.S Williams.

Prin prisma prețului de achiziție, Aston Martin DBR1/1 a devenit cea mai scumpă mașină britanică vândută la licitație, în condițiile în care recordul anterior era deținut de Jaguar D-Type, mașina care a triumfat la Le Mans în 1955, care fusese vândută pentru echivalentul a 18.5 milioane de euro.

Via AOL

Comentarii (2)

  • scrambl3r
    Masinile de genul nu au pret. Pana la urma valoarea lor este decisa de cei care doresc niste bucatele de istorie "nemuritoare".
    4 1
  • Apropo, oare cu ce preț se va vinde la licitație Maybach-ul lui Becali, peste vreo șaizeci de ani?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru