Un rus a dezafectat și a vândut la bucată o porțiune de autostradă lungă de 50 de kilometri

de Bogdan Mirică
Sambata, 16.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un rus a demolat 50 de kilometri de autostradă și apoi a vândut-o bucată cu bucată pentru 72.000 de euro. El riscă acum 10 ani de închisoare.

Rușii au dat mereu dovadă de imaginație când a venit vorba de infracțiuni economice, criminalitate și păgubirea statului. Alexander Protopopov este însă, de departe, un caz unic și complet neobișnuit, chiar și pentru Rusia.

Cetățeanul sovietic a dat dovadă de ingeniozitate și curaj nebun atunci când a demolat și vândut 50 de kilometri de autostradă. Deși era investit în funcția de adjunct al șefului închisorilor din Rusia, Protopopov și-a dorit mai mulți bani și a găsit o modalitate ciudată de a-i face. El a început demolarea unui drum în nordul regiunii Komi, o parte împădurită a Rusiei, departe de civilizație și de mâna autorităților.

Esential 72.000 de euro a încasat rusul de pe urma autostrăzii vândute.
10 ani de închisoare riscă rusul care a distrus autostrada.
Cele 7000 de traverse de beton rezultate în urma demolării au fost mai apoi vândute, reușind să-i aducă rusului un profit de aproximativ 72.000 de euro.
Traversele au fost tranzacționate mai departe de compania cumpărătoare și li s-a pierdut urma.

O comisie de investigație a anunțat că drumul a fost dezasamblat și vândut bucată cu bucată de-a lungul unui an de zile, în perioada 2014-2015.

Alexander Protopopov, care în trecut primise o distincție pentru ”unitate spirituală”, va fi cercetat de organele rusești pentru furt din proprietatea statului și abuz în serviciu. El riscă până la 10 ani de închisoare.

via bbc

Comentarii (8)

  • cetatean SOVIETIC? Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, implict a sovietelor, a disparut in 1991

    Stiu ca e de bonton utilizarea acestor termeni cu tenta batjocoritoaredar e vorba, pana la urma, de obiectivitate. Ca fapt divers astfel de smechereli in timpul URSS-ului erau aproape imposibile, micile gainarii lasandu-se lejer cu un Gulag daca nu o sfoara bine legata de gat ori un glont de 1 rubla si 15 copeici

    si stric legat de originalitaea rusului...pai la noi treaba asta se face OFICIAL :))
    46 2
  • Sunt si aia mai rau ca romanii !
    17 6
  • Voi sunteti normali? Era vorba de un drum dezafectat izolat, nici vorba de autostrada. De unde va informati ziaristii lui peste?
    37 3
  • antonny
    si la noi sa furat zeci de km de gard de protectie .....mai grav sub nasul firmei de paza ,nimeni nu a fost tras la raspundere
    22 2
  • si rusul asta nu era in slujba statului?astia au ramas tot cu obiceiurile din perioada comunista acum si mai mult ,dar ce ma socheaza sunt accidentele de oameni prosti pe care nu le intilnesti in alta parte
    3 3
  • Uita ca nici la furt nu suntem primii.
    7 0
  • Mitica Blajinul
    Alexei propopov asta, credca afost ajutat si de proasta satului.Asta proasta stie si rusa de balta, si iroseste timpul sau propriu( si talent) scriind perle literare (care sunt ascunse imediat) pe autopiata auto.
    4 3
  • Articol de tabloid... asa cum au mai spus si alte persoane... Uniunea Sovietica nu mai exista de aproape 25 de ani, "autostrada" era un drum industrial intr-o zona izolata... http://www.dailymail.co.uk/news/article-3399045/Russian-prison-chief-steals-30-MILE-stretch-road-dismantling-concrete-slabs-selling-builders.html
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru