VIDEO: Alex Zanardi, antrenament inedit pe un iaht de curse: "A fost o experiență fantastică"

de Daniel Popescu
Vineri, 21.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alex Zanardi, pilotul care are ambele picioare amputate în urma unui accident din 2001, a participat la un antrenament inedit pe un iaht cu una dintre echipele participante la America's Cup, cel mai vechi trofeu sportiv din lume.

În ciuda unui accident în urma căruia are ambele picioare amputate, Alex Zanardi impresionează prin determinarea de care dă dovadă pentru a pilota mașini de curse și pentru a obține medalii de aur la Jocurile Paralimpice.

Iată însă că toate aceste lucruri nu sunt suficiente, întrucât italianul a avut parte recent de o nouă experiență inedită. De data aceasta, Zanardi a luat parte la un antrenament pe iaht în apropierea coastelor Bermudei alături de Oracle Team USA, una dintre echipele participante la Amerca's Cup, cea mai importantă competiție de gen din lume.

Urmareste Automarket
Cârma inovatoare a catamaranului a fost dezvoltată de inginerii BMW Motorsport și i-a oferit o experiență deosebită pilotului italian. "Te poţi referi la acest iaht ca fiind o barcă, dar eu îl văd mai degrabă ca un avion, pentru că acest iaht poate zbura la propriu.
Ziua petrecută pe acest iaht de curse a fost o experienţă fantastică şi sunt recunoscător că am fost primit în rândul echipei"
, a declarat Zanardi.

Aventurile lui Zanardi pe iahtul celor de la Oracle Team USA au fost imortalizate într-un film realizat de Stereoscreen, compania care a produs inclusiv apreciatul documentar No Limits, dedicat participării lui Zanardi în Cursa de 24 de ore de la Spa din 2015.

"După succesul No Limits a fost o mare bucurie să ne reîntâlnim cu Alex şi să filmăm cu el într-o situaţie complet nouă şi fascinantă. A fost o coincidenţă fericită, deoarece lucrăm la un proiect nou pentru un lung metraj despre America’s Cup şi viaţa de dincolo de competiţie", afirmă Tim Hahne, regizorul echipei Stereoscreen.

Via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru