Aventour 2023: Vom rula sustenabil cu anvelopele Continental Eco Contact 6 și tehnologia ContiRe.Tex

de Bogdan Mirică
Vineri, 28.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Continental va fi alături de noi și în acest an, oferind anvelope premium pentru mașinile noastre. Producătorul german face pași importanți către un viitor sustenabil prin anvelopele ContiRe.Tex, care integrează plastic reciclat de la sticle PET.

După ce anul trecut le-am făcut cunoștință invitatelor noastre cu unul dintre cele mai populare branduri de anvelope din lume, anul acesta aprofundăm parteneriatul nostru cu Continental Anvelope. Ei ne vor fi alături și în Aventour 2023 și ne vor asigura anvelope de cea mai bună calitate pentru cele 4 mașini din tur.

Dacă anul trecut am vorbit despre gama generoasă de anvelope și noile produse all-season, anul acesta vorbim despre o inovație importantă pe care Continental o introduce în industria pneurilor premium. Mai exact, din dorința de a oferi produse cât mai sustenabile, Continental a dezvoltat o linie de anvelope care folosesc și plastic reciclat din sticle PET.

TEHNOLOGIE DEJA DISPONIBILĂ PE PIAȚĂ

Tehnologia nu este doar în stadiu de concept, așa cum am mai văzut pe la alți rivali din segment. Clienții din Europa pot deja să comande anvelopele dezvoltate cu tehnologia ContriRe.Tex. Această tehnologie poate înlocui complet poliesterul convențional din carcasa anvelopei.

În prezent, producătorul de anvelope premium oferă trei modele, în cinci dimensiuni, fiecare cu poliester din sticle PET reciclate: PremiumContact 6, EcoContact 6 și anvelopa pentru toate anotimpurile AllSeasonContact. Alături de noi, în Aventour, vom avea anvelope EcoContact 6, pentru că vorbim despre mai multe mașini electrice și hibrid, care își concentrează eforturile pe reducerea consumului și emisiilor.

Eforturile Continental în dezvoltarea unei anvelope cu materiale sustenabile sunt ceva mai vechi. Încă din septembrie 2021, Continental a dezvăluit pentru prima dată tehnologia ContiRe.Tex. Ea Folosește fire de poliester, care sunt obținute din sticle PET uzate, fără etape chimice intermediare și nereciclate în niciun alt mod.

Acest lucru face tehnologia mult mai eficientă decât alte metode standard de procesare a sticlelor PET în fire de poliester de înaltă performanță.

PÂNĂ LA 15 STICLE RECICLATE/ANVELOPĂ

Sticlele folosite pentru tehnologie provin exclusiv din regiuni fără un ciclu închis de reciclare. Un set de anvelope standard pentru autoturisme folosește materialul din aproximativ 40 de sticle PET reciclate. În funcție de dimensiunea anvelopei, Continental folosește între 9 și 15 sticle PET pentru fiecare pneu. Poate nu pare mult la prima vedere, însă, dacă ne gândim la volumul de anvelope livrate la nivel mondial și la faptul că sticlele PET ar fi putut ajunge în mare, în incineratoare sau în pământ, eforturile sunt considerabile.

Pentru a fi mai ușor identificate, anvelopele cu tehnologia ContiRe.Tex au un logo special pe peretele lateral și inscripția „Conține material reciclat”.

Noile anvelope ContiRe.Tex sunt doar primul pas către o gamă de produse creată din materiale 100% reciclate. Și reprezintă o carte de vizită importantă pentru producătorul german, având în vedere că mașinile de asistență din Turul Franței 2023 vor fi echipate cu anvelope ContiRe.Tex. De asemenea, tehnologia și-a dovedit rezistența și în condiții extreme, de competiție, întrucât anvelopele Continental CrossContact Extreme E, folosite în al doilea sezon al competiției Extreme E Racing, s-au comportat admirabil.

Noi nu le vom supune la provocări atât de dificile, însă ne vom bucura de impactul pozitiv pe care îl au asupra mediului înconjurător.

CONTINENTAL, UN ACTOR IMPORTANT ÎN ROMÂNIA

După cum bine știți, Continental are o prezență importantă și pe piața din România, unde a intrat cu mult timp în urmă.

Inevitabil, și-a lăsat amprenta supra peisajului industrial din România. În perioada 1999 - 2021 Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile de la noi din țară. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Așa se face că, în prezent, Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București.

La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni. Echipa de specialiști români va crește, întrucât Continental va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.



***

Aventour va putea fi urmărit după hashtag-ul #Aventour, pe Facebook-ul Automarket și pe Instagram-ul Automarket, pe Facebook-ul Eva.ro și pe Instagram-ul Eva.ro. Veți găsi mereu imagini proaspete din timpul turului. Bineînțeles, Aventour la feminin va putea fi urmărit și pe conturile fetelor implicate în proiect.

Aventour la feminin este un proiect dedicat exclusiv femeilor, desfășurat alături de 4 mașini proaspăt lansate în România.

3-6 mai

Un proiect
AUTOMARKET ȘI EVA

Proiect prezentat de:

TEXTAR

Parteneri:

CONTINENTAL ANVELOPE

CEZ ROMÂNIA

REVOLUT

PHARMA NORD

NOVUM BY THE SEA

Comentarii (1)

  • NIGGAPLS
    Nu cred ca intelegeti exact ce inseamna sustenabil. Faceti (cumulat) niste mii de kilometri irosind resurese pretioase pentru efectiv nimic.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru