Dragă @olteano, eu nu caut să ies în evidență. Așadar apreciez designul simplu, elegant, curat și practic. Octavia îl are.
Mazda 3 o fi o reușită în materie de design și chiar și în materie de mecanică (vezi motorul). Dar în materie de practicalitate e un dezastru total. La 1.82 m ai mei, efectiv mă sufoc în spate cu geamurile alea mici și spațiu mai deloc la picioare. Păcat de toată munca inginerilor mecanici de la Mazda.
Știi, zicea cineva aici pe AM o vorbă în privința designerilor: să faci o mașină frumoasă e ușor. Să faci o mașină practică iar e ușor. Dar să faci una și frumoasă și practică, ei bine, acolo se va vedea un designer adevărat. Iar astea sunt extrem de puține.
Tot nu-mi plac farurile alea, dar parcă arată mai bine decât la Scala. Și clar mai bine decât cei 4 ochi de acum. Dar generația actuală fără facelift continuă să mi se pară o mașină frumoasă prin simplitatea eleganței sale/
@asm
Frumos în teorie. Dar în orașele mari (unde încep să fie tot mai mult majoritari oamenii - gradul de urbanizare crește continuu), aceștia stau în apartamente și nu la curte ca să-și poată face cele menționate. Mi-ar plăcea și mie să am curte și să încarc gratis și să mă plimb aproape gratis, dar din păcate 90% din oameni nu au opțiunea asta.
@Kiro
Exact. Cei care cred că dacă mașinile electrice devin majoritare și prețul la curent va rămâne așa se înșală amarnic. Va dispărea orice speranță de economie. Vor rămâne doar cu gândul că sunt eco, dar și ăla e intens dezbătut.
Un lucru e clar: nu ai cum să fii eco cu multă tehnologie. Eu nu cred că poluarea va înceta vreodată cât timp avem tehnologie avansată.
Eu nu mă simt mândru. E normal să existe astfel de români la o populație numeroasă. Și indienii ar găsi o mulțime de oameni cu rezultate profesionale de excepție cu care să se mândrească. Cu toate astea, țara lor e o mizerie și poporul se zbate în mizerie. Cam așa și România, doar că nu la nivelul Indiei.
Exemplu: Stăm și ne lăudăm mereu cu nu știu ce olimpici la matematică, informatică, fizică sau alte materii. Și unii zic ”mamă, ce tare e sistemul nostru de învățământ și ce proști sunt occidentalii.” Ei bine, olimpicii ăia sunt ”elite” ca să îi numim așa. Sunt excepții pe care noi îi facem să pară că sunt majoritatea. Dar nu sunt. Iar problema la noi este că diferența dintre ”elite” și cei ”de rând”, cel puțin în sistemul educațional, dar nu numai, este uriașă!
Poate occidentalii nu au atâția excepționali ca noi (deși tind să cred că au cel puțin atâția), dar oamenii de rând sunt cu muuuuuuuuult mai educați decât cei de la noi. Și asta face diferența. Pentru că, până la urmă, nucleul societății este format din oamenii de rând, nu de ”elitele” cu care noi ne mândrim și ne mințim că am fi ceva. Și de aia ei sunt unde sunt, iar noi unde suntem.
Ultimele comentarii
805 in total