Spune-ne ce ai schimba la modelul Volkswagen Golf 6 si ti-l desenam asa cum vrei!
  1. Spune-ne ce ai schimba la modelul pe care ti-l prezentam saptamanal
  2. Noi alegem cele mai intresante propuneri ale voastre
  3. Desenam masina asa cum o vreti voi
  4. Vezi masina desenta de tine pe automarket

FII DESIGNER: Am desenat VW Golf asa cum il vreti voi!

Automarket a redesenat formele lui Golf 6 in functie de propunerile voastre de design. Proiectul "Fii designer!" isi consuma astfel un nou episod interesant.

Dupa ce am redesenat BMW Seria 3 si Dacia Logan pornind de la ideile voastre, al treilea episod al proiectului Fii Designer! trece astazi prin curtea Volkswagen. Timp de o saptamana v-am invitat sa va spuneti parerile legate de designul noului Golf 6, pe care ati putut sa il "remodelati" asa cum ati vrut.

Desi fusese criticat in prima faza pentru designul sau conformist si golit de artificii inutile, modelul german a intrat usor-usor in gratiile publicului, care a apreciat liniile elegante si simple ale lui Golf, In aceste conditii, misiunea voastra a fost una dificila, schimbarea unor forme deja reusite fiind un scop greu de atins. Am observat astfel cristalizarea a doua grupuri diferite de propuneri: unele care pledau pentru mentinerea liniilor Golf in limita simplitatii afisate deja de modelul german, altele care alegeau sa schimbe radical formele modelului.

Andrei Avarvarii, designerul care ne ajuta in desfasurarea acestui proiect, a ales sa mearga pe linia conservatoare care a scos in fata noua generatie Golf, schimbarile fiind minime la nivel frontal si ceva mai vizibile la nivel posterior.

Pentru fanii tuningului radical, Andrei a incercat sa realizeze si o versiune ceva mai agresiva a modelului german. Imaginile pot fi vizualizate AICI.

Asa cum v-am anuntat anterior, utilizatorii ale caror pareri au fost luate in considerare la redesenarea modelului german vor primi ca premiu cate o carte a istoriei Volkswagen. Acestia sunt rugati sa ne contacteze pe mail, la adresa contact@automarket.ro, pentru a ne da toate detaliile (adresa, telefon, nume complet) si pentru a afla cum pot intra in posesia premiilor.

Castigatorii sunt userii: vTT, DaSilva, URAGANU, Pi0nu, floryn, sgiea, moa, bgd, Radu, RSTGL, alexandru 26, Adi's, Valy, Radu.

  1. Adrian la 29.07.2009 (12:13)
    golf
    Si eu care credeam ca Golful original seamana prea mult cu noul Polo...
    Totusi e mai reusit decat loganu` sau bmwu`.
    7 vote 4 vote
  2. dst la 29.07.2009 (12:22)
    E ceva putred in Danemarca!
    Prin "premii" eu vad scris MITA . La Logan si Seria 3 de ce n-ati acordat premii?
    1 vote 9 vote
  3. Alunette la 29.07.2009 (12:24)
    @dst
    prin "dst" eu vad scris "idiot".

    S-au mai dat premii la Fii Designer, dar esti prea plecat inspre ogoare pentru a fi atent la detalii de genul asta.
    4 vote 9 vote
  4. Alex la 29.07.2009 (12:34)
    Se ia un Golf frumos, se urateste pana ajunge un Polo dopat si se dau premii.
    Frumos!
    17 vote 4 vote
  5. Horik la 29.07.2009 (12:45)
    >:P
    Multumim ca ati stricat golful :) era bun asa cum era
    11 vote 5 vote
  6. dany la 29.07.2009 (12:58)
    lasati-va
    la bmw 3 ati facut-o de oaie. modelul desenat de personajul cu nume neaos moldovenesc e mai urat decat originalul. fata arata ca la un pontiac de cca. 10 ani. cine mai revine la formele alea neaerodinamice? uitati-va ca si jaguar a renuntat la politica de design falimentara pe care o promova! iar daca caietul de sarcini s-a modificat atunci si ian callum a reusit ceva deosebit de frumos si mai ales modern (frumose erau si vechile modele). la dacia logan uitati iarasi de caietul de sarcini. masina se adreseaza tuturor oamenilor (nu doar romani) cu venituri mici (se mentiona ca in spate sa aiba loc 3 romani cu caciulile pe cap, chiar daca nu este magulitor acest lucru pt noi). si ce a rezultat in urma modificarii? un model care pare a se adresa pustilor care vor liniute! iar de stopurile alea implantate acolo de la megane ce sa mai zici... chiar daca intradevar golful 6 e mai cuminte decat golful 5 de ex. (recunosc ca prefer golful 5) amintiti-va sa cititi si caietul de sarcini inainte de a face modificari. masinile astea sunt cumparate de oameni obisnuiti nu de amatori de tuning, exotice etc. golful e desenat de un guru al designului auto (amintiti-va ce efect a avut alfa 156 la aparitie)si e o impietate sa ne jucam noi de-a priceputii. eu nu cred ca fiul varvarii e mai competent decat walter da silva, chris bangle sau patrik le quement(chiar daca nu ei au desenat neaparat modelele respective, totusi ei le-au aprobat forma finala) la fel cum nu cred ca aceste caricaturi sunt intruchiparea celor care si-au dat cu parerea.
    13 vote 9 vote
  7. moa la 29.07.2009 (13:02)
    ...
    era bun pe draq. seria 5 era asa de reusita inchid dupa 2 ani de design a iesit un jeg. In criza s-au gandit ca NA, si acuma ce p mea facem? Scirocco era gata, asa ca iau luat moaca, iar la fund.... iar la fund nu puteau sa ia tot de la Scirocco... ce se mai vinde pe la noi... Pai... ala, cum ii zice.... Tuoaoutareg... Asa... pai de la ala fundu... PUNCT. la seria 6 VW la design... a ESUAT... defapt nu a esuat daca ne luam la ceea ce au declarat cand a aparut... ei au zis ca NU AM DORIT NIMIC revolutionar... Oare ce a fost prima data... fraza asta, sau masina deja proiectata de ei. Eu nu ii cred.
    5 vote 2 vote
  8. mircea la 29.07.2009 (13:03)
    @dany
    Nu cred ca ai inteles exact rostul acestui proiect.

    Nu vorbim de incercarea de a oferi alternative si posibilitati de design, ci de incercarea de a le demonstra utilizatorilor nostri ca designul - uneori aclamat, alteori hulit - este un domeniu atat de dificil incat o simpla incercare de a schimba ceva la un model de pe piata este extrem de grea.

    Nu se erijeaza nimeni in designeri si NIMENI nu spune ca masina originala nu ar trebui sa arate cum arata. Ba din contra.

    Pur si simplu demonstram ca designul e un domeniu dificil si le aratam utilizatorilor interesati care ar fi fost "fata" unei masini daca producatorul ar fi ales o alta cale.

    De aici si pana la a injura gratuit munca unuia sau a altuia e cale lunga, nu-i asa?

    Cheers.
    13 vote 3 vote
  9. dany la 29.07.2009 (13:21)
    okay
    scuze! m-am distrat putin pe baza numelui avarvarii!
    totusi acest desenator pe computer pretinde ca tine cont de parerile celor care au trimis mesaje. ideea este ca tine cont de acele sugestii care sunt in concordanta cu propriile idei. faceti urmastorul demers: mai luati un desenator si veti vedea ca va rezulta un model uneori diametral schimbat (...tot pe baza mesajelor trimise de ...noi), cu conditia ca cei doi sa aiba un demers independent, fara a ase intalni unul cu celalalt.
    bineinteles ca apreciez acest exercitiu de design (altfel nu as participa la discutie) dar eu am vrut sa transmit ca acest concurs nu reprezinta un panaceu (asa cum cred unii dintre utilizatori - se vede din pasiunea si vehementa mesajelor) ci doar o joaca, un exercitiu pe o tema data... designerii firmelor sunt profesorii iar noi invataceii...
    7 vote 3 vote
  10. a la 29.07.2009 (14:13)
    a
    felicitari! din golf a iesit un Polo :))) , mare schimbare....
    2 vote 3 vote
  11. razvanis la 29.07.2009 (14:35)
    polo
    din ce modificari ati facut l-ati transformat in polo , golf e golf , polo e polo ... acum sunt la fel :)
    3 vote 3 vote
  12. Designer la 29.07.2009 (15:10)
    Concurs
    Demersul concursului , conceptual vorbind , este interesant . Si mai interesant ar fi daca cititorii ar putea sa trimita si propunerile lor pe langa cea a domnului andrei . Desigur , vb de cine are si ceva abilitati la desen . Mai este un concurs la o revista in care domnul andrei avarvarii este juriu , cine vrea sa participe , cine vrea sa incerce pt ca are deja un avantaj , stie gusturile in materie de design a unuia dintre cei din juriu :-P. Eu nu am trimis nimic deoarece am vazut modul in care s-a desfasurat acolo concursul precedent .

    Referitor la concurs , cel cu BMW -ul , rezulatatul mi se parea fortat deoarece era vorba de un BMW seria 3 , iar partea frontala a respectivei propuneri era mult mai masiva pt clasa vizata . La acest golf , situatia sta invers , masina pare mai mica de cat clasa Golf , stalpul C inclinat pronuntat , e vb de impresie , se observa ca ampatamentul a ramas la fel , s-a pierdut mult doar in cazul volumului interior din spate .
    5 vote 3 vote
  13. ionel la 29.07.2009 (16:44)
    originalu e mai frumos
    si eu sunt de parere ca e a iesit e nashpa.
    Deja nu mai e Golf e parca ceva corcitura intre peugeot si jaf-uri coreene.
    Nemtii de le VW nu si-ar bate niciodata joc asa de icon-ul lor.
    Originalul e cel mai frumis.
    Cu ocazia asta vedem si noi de ce e Golf cel mai bine cotat automobil din clasa compacta:. Frumusete prin simplitate.
    2 vote 2 vote
  14. Lorin la 29.07.2009 (16:48)
    Lupo ??
    Fara suparare... dar din golf s-a transformat in Lupo ... deci System Failed!!, nici pe departe Polo, care e mai mare decat acel mini din imagine ...
    sa speram ca pe viitor vor fi mai multe reusite ;)

    Respect!
    2 vote 3 vote
  15. emil la 29.07.2009 (16:50)
    maran_emil@yahoo.com
    Eu zic ca a iesit ceva bun din aceste modificari, si nu! nu seamana cu Polo, eu zic ca e mai degraba un VW Scirocco mai mic...
    2 vote 3 vote
  16. Sorin la 29.07.2009 (17:06)
    golf
    Nu imi place, kiar deloc, nu ma atrage cu nimic. Poate e din cauza ca e Golf ..nu stiu :))), dar nu-mi place ; nu stiu de unde dragostea asta pt masinile cu spatele asta taiat....hmmm.....creca sunt berlinar convins....
    3 vote 1 vote
  17. nemesys la 29.07.2009 (17:15)
    din golf a iesit un golf mai mic
    Ati stricat frumusete de masina !! Ati redus si dimensiunile, parca ar fi opel corsa...Stopurile de pe golf sunt bune si la locul lor, nu e nevoie sa copiati POLO.
    La Dacia mi-a cam placut ce ati facut dar aici NU! E jale ce ati facut.
    3 vote 3 vote
  18. valy_budascu la 29.07.2009 (17:38)
    Fata arata foarte bine....exact cum ar trebui sa arate un golf coupe cu o echipare mai sportiva. Iar pentru e putin mai mic decat un golf normal ar putea reprezenta un alt model...insa unul reusit
    2 vote 2 vote
  19. ReVoLuTiOn la 29.07.2009 (17:48)
    OK
    Cred ca este cel mai reusit redesign de pana acum. Felicitari!
    2 vote 4 vote
  20. AAA la 29.07.2009 (17:56)
    urat
    Urat pana la Dumnezeu si inapoi , e mai frumos asa cum e decat chiciul ala care l-ati facut ...Nu vreau sa jicnesc pe nimeni dar e praf
    2 vote 2 vote
  21. valy_budascu la 29.07.2009 (18:06)
    @"mai mic"
    Inainte sa va dati toti cu parerea cu privire la dimensiunea masinii redesenate,uitati-va cu atentie la scala la care sunt acele imagini si veti observa cu ajutorul fundalului ca pozele redesenate sunt "zoom out".
    Cat despre spate...faptul ca are luneta mai redusa nu inseamna ca e mai mic, ci doar ca a adoptat o forma mai sportiva...
    Insa comentariile mele sunt inutile atata timp cat rautatea romanului este nelimitata si in mare parte nefondata.
    2 vote 2 vote
  22. Etienne la 29.07.2009 (18:13)
    Golf VII?
    E primul rezultat al desenelor voastre care imi place; totul are un aspect unitar, fara a avea aerul de masina modificata in fata blocului cu piese reconditionate de la alte masini(cum au iesit din pacate Seria 3 si Logan). Rezultatul in cazul Golf-ului e unul atractiv , dupa mine, avand si doza necesara de futurism , dar si liniile clasice menite sa nu-i sperie pe clientii mai traditionalisti. Poate ca asa trebuia sa arate Golf VI, dar sa nu disperam , poate avem mai mult noroc pentru generatia a VII-a. Spatele aduce cam mult cu Auris, poate ar mai fi trebuit lucrat la el. Numai bine si asteptam urmatoarele propuneri.
    2 vote 3 vote
  23. Grassoo la 29.07.2009 (18:22)
    L A M E ! ! !
    Petru ca "dizainerul" ReVoLuTiOn are doua semna turi pe masina,vreau sa remarc faptul ca in orice alta realitate stopurile si acea linie a caroseriei de deasupra acestora nu poate exista...ar trebui sa existe macar acea curba lina pe care o gasinm pe A8...Nu cred ca e vina userului,totusi,ci a unui "artist"care a asamblat in PS
    1 vote 2 vote
  24. Grassoo9 la 29.07.2009 (18:23)
    Scuze asta era pt BMW
    1 vote 2 vote
  25. Bogdan la 29.07.2009 (20:01)
    Felicitari
    BRAVO AUTOMARKET! Ati luat un Golf si l-ati transformat in Polo...e ceva. da nemtii s-au gandit mai demult si l-au transformat in realitate , nu doar pe hartie :)
    2 vote 2 vote
  26. Emyn_MuilL la 29.07.2009 (20:17)
    PROSTIE
    Ela re MALAKIA ce kakat faceti ku skimbari de look designeri pe fese si dacia Logan arata mai bine dekat aratarea asta de VW ce la-ti modificat era mai bine ne modifikat!!! Nu toti sunt naskuti sa fie altcineva de cat pot fi!!! Modifikatzi masinutze pe pc-ul vostru makar prostia nu ieste in evidentza iar daka reusiti ceva bun mandriti-va si aratati si la altii!!!

    By Ed!!!
    2 vote 4 vote
  27. Gicu la 29.07.2009 (20:35)
    ehe
    daca e vw , tot aia ramane...adica nimic. Nu-mi place si gata . Zici vw si tragi apa.
    1 vote 4 vote
  28. LM la 29.07.2009 (21:16)
    Dlui.Mircea Mester
    Citate (comentate) din raspunsul Dvs.transmis lui @dany:

    Nu se erijeaza nimeni in designeri
    1.Atentie la acordul gramatical ! Nu fac observatia doar de dragul de a o face (sau din rautate), dar corectitudinea exprimarii dovedeste si respectul celui care scrie fata de cititor / interlocutor
    2.Considerind (totusi) corecta afimatia Dvs., este clar ca titlul "proiectului" este gresit ales (sau, ales gresit, daca va convine mai mult aceasta formulare).

    Nu cred ca ai inteles exact rostul acestui proiect.
    Corect. Nici eu nu l-am inteles. Ati incercat sa (ne) explicati care este motivatia Dvs.(sau a revistei) pentru existenta "proiectului" dar nu si rostul sau. Deoarece nu are nici un rost.

    Designul e un domeniu dificil .
    Aveti dreptate, daca va referiti la ceea ce defineste cu adevarat notiunea de design (am mai scris anterior despre acest lucru) si nu la notiunea din acest "proiect".

    Ghilimelele sunt puse intentionat.
    Stima.
    2 vote 2 vote
  29. bogdan la 29.07.2009 (21:21)
    frumos tare!zici ca-i fratele lui sandero...o porcarie de articol...nu stiiti ce sa mai scoateti
    2 vote 2 vote
  30. cristi la 29.07.2009 (21:41)
    ...
    golful de la automarket ar trebui sa fie shi mai lung shi umpik mai lat
    2 vote 1 vote
  31. avram iancu si his band la 29.07.2009 (22:17)
    urat..din cale afara
    bai...amu ce-ati facut ma osteni...ati tras iapa de a ramas magarita...ioi doamne..mai urat nu putea iesi..da ce dracu v-a apucat sa stricati o bunaciune de masina...ma da voi nu sunteti normali..ati picat in cap la nastere...ce iuda vo apucat...amu no am golf 5 tdi da aiesta arata ca fanu...ma dapoi chiar ca nu inteleg da no..io unul mi-as taia vena, aorta, mi-as scoate sternu costele femuru si m-as arunca de la parter..decat sa iau asa uratanie.no serus
    2 vote 2 vote
  32. Andrei Avarvarii la 29.07.2009 (22:30)
    varianta 2 (doi)
    am incercat si o varianta mai agresiva a Golf-ului: http://avarvarii.carbonmade.com/projects/2342177
    2 vote 3 vote
  33. valy_budascu la 29.07.2009 (22:50)
    Propunere
    Pentru a scapa de criticile rautacioase ale celor care nu inteleg ca echipa Automarket incearca sa redeseneze modelul respectiv de mashina si nu sa-l "tuneze", propun ca la finalul lucrarii sa se afiseze doar pozele redesenate. Astfel se vor evita comparatia cu modelul existent si comentariile celor care vor ca masina redesenata sa fie aceeasi cu cea originala.
    E de inteles impactul pe care comentatorii il au cand vad cele doua modele unul langa altul...stiu din proprie experienta...si eu cand am vazut prima data o schita a lui golf VI intr-o revista alaturi de golf V mi s-a parut foarte ciudat; insa cu timpul m-am obisnuit cu el si, acum, vazandu-l si pe viu, nu mi se mai pare deloc ciudat.....pacat ca nu vom putea vedea pe viu si vreunul din modelele desenate de Automarket.....cu siguranta ne-am schimba parerea despre el.
    2 vote 3 vote
  34. m la 29.07.2009 (23:46)
    b
    Mie mi se pare o masina perfecta. Inainte mi se parea originalul...
    A iesit o masina extraordinara... O sa salvez si eu pozele cu ea.
    1 vote 2 vote
  35. Robert la 30.07.2009 (03:48)
    ...pfffffffffff
    Nu am nicmic cu nimeni insa din cate vad eu nu prea aveti nici o treaba cu design-ul. Mai degraba cu copiatul. Dintr-un Golf 6 destul de reusit ati facut o masina care seamana la spate cel putin, cu Audi A4 sau Skoda Fabia. Deci faceti ceva intr-adevar unic sau gasiti-va alt hobby.........
    2 vote 2 vote
  36. Pt Valy la 30.07.2009 (09:59)
    :-)
    Mai valy ..si daca nu se mai pun pozele cu masina initiala , cerzi ca marea majoritatea a comentatorilor nu au macar in memorie , forma in initiala a masinii ? :-)
    1 vote 1 vote
  37. screamy_b la 30.07.2009 (10:13)
    pfff
    a iesit un fel de VW Sandero :|
    4 vote 1 vote
  38. andt la 30.07.2009 (11:53)
    hmm
    Deja aceasta rubrica a ajuns un fel de copy paste de pe alte modele la un model de modificat.
    1 vote 3 vote
  39. URAGANU la 30.07.2009 (14:25)
    raha
    Din fatza Sciroco, din spate Yaris.

    Ce dreq e asta ma nene ?

    N-aveti pic de imaginatie.
    2 vote 2 vote
  40. Designer la 31.07.2009 (08:57)
    concursuri
    in curand la Automarket! Concursul Fii Dizainar! Redesenam masini precum Lamborghini, Ferarri, Aston Martin, TVR, Lotus si multe multe alte masini pe care noi, cei de la automarket, consideram ca trebuie sa le redesenam pentru ca oricum nu avem altceva mai bun de facut si stiri de copiat devine cam plictisitor! Numai la Automarket!
    3 vote 1 vote
  41. luci la 01.08.2009 (13:14)
    spatele este mai naspa decat acum
    0 vote 0 vote
  42. joker la 01.08.2009 (14:12)
    ups!
    cred ca nu imi place chiar deloc ce a-ti facut! :) si xcum intre noi fie vb..golf mkV-ul meu e mult mai tare la exterior decat noul golf mkIV..interiorul insa e mai tare la asta nou
    2 vote 0 vote
  43. valy_budascu la 01.08.2009 (16:35)
    @joker
    Se pare ca ai lipsit de la scoala cand faceati cifrele romane...
    Te voi ajuta eu in acest sens:
    IV = 4
    V = 5
    VI = 6
    Capisci?
    2 vote 0 vote
  44. sgiea la 03.08.2009 (09:45)
    parerea mea
    ma bucur k am fost de ajutor....am vazut k doar la partea din spate s-a inspirat dupa mn(mai exact numarul).....si arata destul d bn.....cred k era mai dragutz mai lung da merge..
    0 vote 0 vote

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru