A început a doua sesiune de teste de Formula 1: Kubica, cel mai rapid pentru Alfa Romeo

de Daniel Popescu, Foto: Alfa Romeo
Miercuri, 26.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica a stabilit cel mai bun timp în prima zi din cadrul celei de-a doua sesiuni de teste premergătoare noului sezon de Formula 1 și a fost urmat de Pierre Gasly de la Alpha Tauri.

Circuitul de la Barcelona găzduiește în această săptămână a doua sesiune teste premergătoare noului sezon, iar surprizele nu au întârziat să apară.

În dimineața primei zile de teste, cel mai bun timp a fost stabilit de Robert Kubica, pilotul de teste al celor de la Alfa Romeo, care a fost cronometrat cu 1:16.942 la capătul a 53 de tururi parcurse.

Pierre Gasly a ocupat locul doi pentru Alpha Tauri la mai bine de o jumătate de secundă în spatele polonezului, în timp ce Red Bull și-a adjudecat locul trei prin Alexander Albon. Chiar dacă a reușit să parcurgă 29 de tururi, Albon a petrecut primele trei ore ale zilei în garaj, cel mai probabil din cauza unei defecțiuni tehnice la monopostul Red Bull.

Între timp, Lewis Hamilton a ocupat locul 4 pentru Mercedes, în timp ce Sebastian Vettel a fost doar al șaselea pentru Ferrari.

În timp ce echipele își concentrează atenția pe îmbunatățirea monoposturilor înainte de noul sezon, oficialii Formulei 1 își îndreaptă privirile în special pe situația generată de epidemia de coronavirus.

După amânarea pe termen nelimitat a Marelui Premiu al Chinei din 19 aprilie, există deja posibilitatea ca alte două curse din debutul sezonului să aibă o soartă similară.

Statul Bahrain, care va găzdui o cursă de Formula 1 în 22 martie, a anunțat că nu va mai permite accesul în țară persoanelor din zonele afectate de epidemie, inclusiv din nordul Italiei.

Prin urmare, angajații Ferrari ar putea întâmpina dificultăți să intre în Bahrain dacă restricțiile se vor menține mai mult de 4 săptămâni. De asemenea, zborurile prin hub-ul Dubai, care urma să fie folosit de echipe pentru a ajunge în Bahrain, au fost suspendate.

Între timp, Vietnam a amânat o competiție de badminton programată cu numai o săptămână înainte de cursa de Formula 1 din 5 aprilie. Decizia a fost luată de Asociația Sportivă din Vietnam, care ar putea lua o hotărâre similară și în privința cursei de Formula 1.

Via F1

Comentarii (4)

  • Probabil ca are si el volan ajustabil ...
    11 1
  • Costel
    daca polonezul, pe care-l despart "doar" 4 titluri mondiale la piloti de sebastian si peste 50 de victorii de grand prix, ii capabil sa coboare sub 1:17 intr-o Alfa atunci vettel in SF1000 cu aceleasi gume C5 is ferm convins ca poate sa pulverizeze si borna celor 1:14 la Montmelo
    10 7
  • Razboi psihologic intre Mercedes si Ferrari. Isi ascund forma ca sa nu atraga atentia.
    9 0
  • octav71
    Daniel, poti prezenta aceasta stire in mod complet? Clasament, numar de tururi, etc.
    Iti dau link de la FIA cu ce s-a intamplat in prima zi? Hint: nu ce ai prezentat tu este clasamentul oficial!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru