Adam Parr: "Noul Acord Concorde ar putea fi ilegal"

de Daniel Popescu
Marti, 11.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fostul preşedinte al echipei Williams susţine că noul Acord Concorde ar putea fi ilegal din cauza bonusurilor acordate de Bernie Ecclestone celor de la Red Bull şi Ferrari.

Adam Parr, fost preşedinte al consiliului de administraţie al echipei Williams până în lună martie, susţine că noul Acord Concorde propus de Bernie Ecclestone pentru perioada 2013-2020 încalcă legislaţia europeană şi, prin urmare, este ilegal. Britanicul afirmă că nu este legal că Bernie Ecclestone să le ofere unor echipe precum Red Bull şi Ferrari anumite bonusuri de circa 45 de milioane de dolari pe criterii de performanţă.

"Exista o prevedere puternică care spune că divizarea inegală a puterii şi a banilor unui grup restrâns de echipe este ilegală. Nu sunt convins că Formula 1 este organizată pe principiile unei concurenţe corecte", a declarat el pentru agenţia de presă Bloomberg.

Urmareste Automarket
Deşi crede că echipele au dreptul să conteste noul Acord Concorde la Uniunea Europeană, el a exclus această variantă din cauza faptului că "echipele sunt dependente de buna voinţă" a lui Ecclestone, acceptând în mod tacit această situaţie.

CVC Capital Partners, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, a refuzat să comenteze afirmaţiile lui Parr.

Cert este că inclusiv actuala versiune a Acordului Concorde, care expira în 31 decembrie, conţine anumite bonusuri acordate unor echipe precum Ferrari sau McLaren în funcţie de performanţele obţinute în trecut sau a statutului de care se bucură în Formula 1.

Via Bloomberg

Comentarii (1)

  • Hhhhaha...sa fie el convins ca legislatia europeana il va impiedica pe Ecclestone sa semneze contractul asa cum vrea el.
    Pana la urma, e negociere, e o baza privata 100%, cui nu-i convine, poate sa plece...si pe asta se bazeaza Ecclestone. Ce face Parr acum e doar un mic semi-mini-tentativa de santaj, doar-doar mai apare vreo 500.000 de EUR si pentru Williams de undeva.

    Similar, orice angajat al unei companii private poate sa conteste faptul ca directorul general are un salariu de 5-10 ori mai mare ca al lui.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru