Adam Parr: "Williams poate câştiga titlurile mondiale în 2013"

de Daniel Popescu
Luni, 07.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adam Parr, fostul CEO al celor de la Williams, crede că Williams va putea lupta pentru cele două titluri mondiale în sezonul 2013 al Formulei 1.

Adam Parr susţine că a jucat un rol esenţial în revirimentul celor de la Williams de pe parcursul sezonului 2012, în ciuda faptului că a plecat de la echipă înainte de startul campaniei.

Britanicul afirmă că are un merit inclusiv în victoria surprinzătoare a lui Pastor Maldonado din Marele Premiu al Spaniei şi consideră că Williams va fi capabilă să lupte pentru titlurile mondiale în acest an dacă va beneficia de un monopost la fel de competitiv.

"Cea mai importantă realizare a fost refacerea situaţiei financiare a echipei şi apoi stabilirea unei conduceri tehnice capabile de victorii. Aşa că se poate spune că Marele Premiu al Spaniei din 2012 a fost cel mai bun moment al meu în F1, chiar dacă nu mai făceam parte din echipă. Dacă Williams îi oferă lui Maldonado şi lui Valtteri Bottas un monopost la fel de competitiv ca cel din 2012 şi amândoi dau tot ce au mai bun în fiecare cursă, atunci Williams poate câştiga titlul constructorilor şi oricare dintre ei poate câştiga titlul piloţilor", a declarat britanicul.

Urmareste Automarket
În plus, Parr admite că Williams a fost nevoită să facă o alegere dificilă intre Bottas şi Bruno Senna şi consideră că brazilianul merită să fie prezent pe grila de start, în ciuda rezultatelor mai puţin satisdfacatoare obţinute anul trecut.

"Fără nicio îndoială, Bottas este foarte talentat, iar echipa a trebuit să-l păstreze într-un fel sau altul.

Pe de altă parte, cred în Senna şi cred că slăbiciunea lui este lipsă de experienţă, în timp ce punctul său forte este abilitatea de a învăţa. Aşa că va continua să devină din ce în ce mai bun şi sper să-l văd concurând din nou în 2013", a adăugat el.

Via TheF1Times

Comentarii (6)

  • viseaza sunt printre cele mai slabe echipe
    sput numai prostii
    cred ca erau beti
    5 4
  • ??????? oare??mi-ar placea....
    8 0
  • Cand spui titluri mondiale inseamna cu totul altceva fata de castigarea a mai multor etaje de campionat. Sa ma uimeasca daca va fi asa :).
    7 0
  • Declaratia asta a fost data dupa muuuulllttt alcool ? In afara cursei din Barcelona si vreo doua calificari mai in fata pe grila de start ale lui Maldonado in rest nu am vazut nimic anul trecut de la echipa Williams.
    Altfel la echipe au terminat la "doar" 384 de puncte de RBR iar cel mai bine clasat pilot al lor (tot Maldonado) la "doar" 236 de puncte de Vettel.
    Dupa performanta din 2012 nu as putea spune ca au atat de mari sanse. Pentru a avea mari sanse ar trebui ca Williams sa faca un mare pas inainte iar restul echipelor sa o ia pe aratura cu dezvoltarea monopostului. Ceea ce este cam greu de crezut.
    8 4
  • poate la formula 2
    8 1
  • Vreau si eu ce fumeaza el...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru